Skocz do zawartości

MIUI 9 i Spotify

Rekomendowane odpowiedzi

Gość majkelos88
Opublikowano

Witam,

mam kolejny problem po aktualizacji do MIUI 9.
Korzystam ze Spotify (premium), odpalam muzykę z tej aplikacji na urządzeniu denon (przez WiFi).
Niestety po zablokowaniu ekranu i upłynięciu jakiś 3 minut i po ponownym odblokowaniu ekranu muzyka na urządzeniu przestaje być odtwarzana - tak jak by połączenie wifi pomiędzy urządzeniami zostało utracone.

W opcjach wyłączone jest "wyłączanie danych mobilnych gdy urządzenie jest zablokowane" oraz "Wifi w trybie uśpienia -zawsze"
na miui 8 nie było tego problemu...

PS: dodam, że w tym czasie po ponownym odblokowaniu telefonu - okładka albumu oraz sam tytuł piosenki jest nieaktualny, po odblokowaniu telefon "chce" to zaktualizować i wtedy następuję rozłączenie odtwarzania na urządzeniu

Opublikowano

Apka dodana do wyjątków, wrzucona w autostart i zablokowana kłódeczką? Obstawiam, że nie... ale wolę się upewnić, zanim temat trafi do kosza razem z 100 podobnych... Na przyszłość, nie dubluj postów, a edytuj...

Gość majkelos88
Opublikowano

To Szanowny Kolega źle obstawia.

apka w autostart, włączone wszystkie uprawnienia,  oszczędzanie energii wyłączone, kłódka założona, pomimo to problem występuje. Na miui8 na tych ustawieniach nie było problemu.

Opublikowano

Podaj model telefonu i jaki soft masz, przeniosę do odpowiedniego działu, bo problem dotyczy nie całości MIUI jak widać, a jedynie Twojego modelu i nie jest to problem z aplikacją jako taką, a WiFi...

Opublikowano
3 minuty temu, majkelos88 napisał:

MI5 ; MIUI 9.1.1.0 (NAAMIEI)

A może czas zmienić oprogramowanie...? W sensie zainstalować MIUI Polska?EU...? Jeśli to nie pomoże, zawsze będziesz mógł wrócić do globala.

Gość majkelos88
Opublikowano

tylko dlaczego na globalu (miui 8) było wszystko OK ? dlatego nie zmieniałem oprogramowania ponieważ nie było najmniejszy problemów (drugi powód aktywnie korzystam z Android Pay, a jeśli odblokują tel. to mogę zapomnieć o korzystaniu z tego)

Opublikowano
1 minutę temu, majkelos88 napisał:

tylko dlaczego na globalu (miui 8) było wszystko OK ? dlatego nie zmieniałem oprogramowania ponieważ nie było najmniejszy problemów (drugi powód aktywnie korzystam z Android Pay, a jeśli odblokują tel. to mogę zapomnieć o korzystaniu z tego)

Widać na MIUI 9 czegoś nie dopatrzono.

Co zaś do płatności, to pierwsze słyszę...

Problemy mają ci, którzy używają ROOTa. Jeśli z niego nie korzystasz, to nawet na ROMach cotygodniowych, rozwojowych, nie ma problemów z płatnościami zbliżeniowymi...

Gość majkelos88
Opublikowano

Nie wiem czy to pomoże i czy przede wszystkim będę w stanie zmień oprogramowanie ale spróbuję

Opublikowano
1 godzinę temu, majkelos88 napisał:

tylko dlaczego na globalu (miui 8) było wszystko OK ?

Tego nikt nie wie.

drugi powód aktywnie korzystam z Android Pay, a jeśli odblokują tel. to mogę zapomnieć o korzystaniu z tego

Nope. Xiaomi.eu a nawet custom romy typu LineageOS, RR, AOSP posiadają łatkę na safetynet. Więc nawet z zablokowanym bootloaderze odpalisz Android Pay.

1 godzinę temu, mrosi napisał:

Problemy mają ci, którzy używają ROOTa.

I tak i nie. Jeśli zainstalujemy Magisk to nie musimy się martwić. Mamy zdane testy safetynet i roota. W przypadku SuperSU telefon takich testów nie może przejść bo instaluje się bezpośrednio na partycji /system. A w czym przeszkadza instalacja magisk to nie wiem. W tym jak i drugim przypadku instalujemy tylko jedną paczkę ZIP.

Gość majkelos88
Opublikowano

a może ktoś podpowie co to za opcja Tryb używania danych (wyłączony/regularny/ekstremalny)

Opublikowano

a może ktoś podpowie co to za opcja Tryb używania danych (wyłączony/regularny/ekstremalny)

to powinno się zwać "Optymalizacją danych", telefon będzie ograniczać zużycie danych mobilnych/wifi nie wyświetlając pewnych treści etc, coś jak optymalizacje w przeglądarkach, a moja rada to zmień na xiaomi.eu, 9.1.1 to pierwszy stable na miui9 i może być, że coś im umknęło. Z płatnościami nie ma żadnych problemów.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...