jonaszb02 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam. W przedwczorajszą noc dzwoniąc do znajomego i rozmawiając z nim rozłączyło nas. Po ponownym zadzwonieniu przyjaciel wogóle mnie nie słyszał, pomyślałem wezmę zresetuje będzie ok. Telefon po resecie w ogóle nie pozwala mi odebrać, przy przesunięciu suwaka próbuje odebrać po czym wyskakuje komunikat pod nazwą kontaktu "Nie można odebrać spróbuj poźniej/ponownie" <- Nie jestem pewny czy pisze tak słowo w słowo. Telefon w tym momencie się zacina na próbie podjęcia rozmowy (pokazuje że znajomy nadal dzwoni) i traci dotyk poki się nie zresetuje :/ Wgrałem różne romy miui polska , zresetowałem już wszystko za pomocą twrp, nawet próbowałem miflash nadal nic :/ (z tym mi flash pomóżcie bo czuje że nie znam się na tym aż tak bardzo.) Ps: telefon chodzi ok ale jeszcze jedno, po włączeniu muzyki ona nie startuje (klikam Play ale na tym się kończy, zero dzwięku, suwak od muzyki się nie przesuwa) Prosze pomóżcie Tel Mi 6 wersja 128gb ceramika Tymczasowo miui 9 global 7.12.14[[Beta] Będę starał się wgrać nanjnowszy Global przez mi flash.
jonaszb02 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 Nadal brak poprawy, telefon był w serwisie po wymianie anten i głośników powiedziano że potrzebna jest wymiana płyty głównej koszt 1300zł (bez sens bo niedługo wyjdzie nowa wersja a myślę że z dorzuceniem paru stówek będzie mnie na to stać ) jak myślicie ?
lukiszpp Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Co do muzyki to mi to wygląda na jakiś problem z pamięcią wewnętrzną telefonu. Udało Ci się wgrać soft przez miflash z zaznaczoną opcją Clean all/Flash all czy coś w ten deseń? Jak masz miuipolska to spróbuj jeszcze wejść w TWRP i wyczyścić pamięć Wipe->Format Data->yes. Usunie to wszystkie dane z telefonu, także zrób sobie kopię zapasową na później.
jonaszb02 Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Opublikowano 12 Lutego 2018 Powiem tak hard reset nie tylko przez twrp ale i normalnie i także przez miflash byl robiony wielokrotnie a problem nadal ten sam, już nie mam pojęcia co zrobić :/ Czy jest możliwość zresetowania urządzenia inaczej niż pozwala nam twrp/zwykły hadr reset/mi flash ?
Rekomendowane odpowiedzi