Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj po wyciągnięciu telefonu z kieszeni przestały mi działać dolne przyciski funkcyjne. Telefon nie spadł. Przed usterką telefon zaczął mi przez jakieś 5 sekund wariować, gdy dotykałem ekranu to wybierał np inną aplikację niż chciałem.

Wersja Android 4.4.4 KTU84P

Wersja MIUI  MIUI 7 od MIUIPolska 5.9.24 (rozwojowa)

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, pozdrawiam.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Posiadam Remi 2 w wersji 2 gb. Mam dość nietypowy problem. Gdy trzymam telefon w ręku przyciski dotykowe działają bez problemu gdy leży on na stole to niema możliwości ich użycia. W sytuacji gdy telefon trzymam w uchwycie samochodowym to także nie działają, ale po podłączeniu ładowarki działają bez problemu. Spotkał się ktoś z takim problemem? Nie jestem pewiem czy nie włączyłem przypadkiem jakiejś funkcji ale teraz  nie mogę sobie tego przypomnieć.

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano
2 godziny temu, Marian1987 napisał:

Z góry dzięki za pomoc

Jedyne co mogłeś włączyć w menu, to wyłączenia przycisków w jakichś aplikacjach. Nawet jak tak zrobiłeś to dwukrotne dotknięcie przycisku powinno spowodować odblokowanie działania. Opis sugeruje problem sprzętowy, może związany z danym romem (ale to mało prawdopodobne).

Opublikowano

Wgrany jest ostatni aktualny z miui polska. Dziwne jest to ze te przyciski działają tylko jak telefon mam w ręku lub pod ładowarką.  Tam raczej niema żadnego czujnika który by to rozpoznawał.

Opublikowano
2 godziny temu, Marian1987 napisał:

Tam raczej niema żadnego czujnika który by to rozpoznawał.

Czujnika nie ma, ale widać jakiś potencjał się wytwarza jak go trzymasz, lub podpięty kablem i wtedy działają.

Opublikowano

Dziwne to jest ale trudno aż tak bardzo nie przeszkadza bo telefon i tak mam w reku zawsze. Jeśli to wina romu to może wiesz kiedy albo czy wyjdzie miui 9 dla niego? Ewentualnie zainstaluje jakieś wcześniejsze tylko skąd pobrać? Moja wersja ma numer RedMi 2 HM2014813 2GB