patryq7 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Witam mam taki problem poniewaz odblokowalem Bootloader przez fastboota wgralem twrp i niby wszystko cacy ale gdy zainstalowalem ROM z miuipolska (Ten z zalacznika) (instalacja przebiegla mysle ze pomyślnie) telefon na logu "MI" wylaczal sie wiec sflashowalem go ponownie do china romu (czy jak to sie tam nazywa) miflashem i dziala Teraz mam taka prosbe czy moglby mi ktos podeslac link do polskiego romu miui ? najlepiej v8 zeby dzialalo to bez scinek PROSZE O POMOC Edytowane 8 Grudnia 2017 przez patryq7
virusek90 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 A jaki miałeś wcześniej ROM? Bazowany na android 5.1? Jeśli tak, to po wgraniu tego ROM co dałeś screen , bootloader został znowu zablokowany. Więc trzeba wtedy drugi raz odblokować i powinno być ok. Co teraz Ci pokazuje, jak chcesz sprawdzić status bootloader'a?
patryq7 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Przed chwilą, virusek90 napisał: A jaki miałeś wcześniej ROM? Bazowany na android 5.1? Jeśli tak, to po wgraniu tego ROM co dałeś screen , bootloader został znowu zablokowany. Więc trzeba wtedy drugi raz odblokować i powinno być ok. Co teraz Ci pokazuje, jak chcesz sprawdzić status bootloader'a? Tak to jest 5.1.1 (Miui v7) Na stronce z ktorej korzystalem pisalo ze musze miec ta wersje badz ewentualnie tam jakas inna (Byla lista) i wtedy moglem odblokowac bt przez fastboota bt-false Przed chwilą, virusek90 napisał: bootloader został znowu zablokowany. Więc trzeba wtedy drugi raz odblokować i powinno być ok. Tyle ze na tej wersji chyba nie da sie odblokowac poprzez fastboota (dolaczam screen) Edytowane 8 Grudnia 2017 przez patryq7
virusek90 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) No to odblokuj teraz jeszcze raz (teraz masz wersję z androidem 7?). Wgraj twrp, potem ROM (wszystko tak jak jest w instrukcji) i powinno być ok Bez problemu powinieneś odblokować Edytowane 8 Grudnia 2017 przez virusek90
patryq7 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2017 Przed chwilą, virusek90 napisał: bootloader został znowu zablokowany. Więc trzeba wtedy drugi raz odblokować i powinno być ok. Patrz odblokowuje bl fastbootem na wersji libra 6.1.7 (and 5.1.1) jest okej po wgraniu tego romu z miuipolska bl sie blokuje (a jesli nie ma sie ktorejs wersji z wyzej wymienionych odblokowanie jest nie mozliwe )
virusek90 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Przed chwilą, patryq7 napisał: po wgraniu tego romu z miuipolska bl sie blokuje Bez znaczeniu czy wgrasz miuipolska czy oficjalny ROM, po prostu android 7 wymaga nowego bootloadera, dlatego po zaktualizowaniu należy ponownie odblokować BL. Na każdym nowym wydaniu możesz odblokować, także spokojnie. Odblokuj z tego co teraz wgrałeś i potem standardowo lecisz
mrosi Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi