Skocz do zawartości
  • 0

Brak dźwięku i wibracji przy niektórych powiadomieniach

Pytanie

Opublikowano

Mam problem z powiadomieniami z aplikacji youtube. Powiadomienia przychodzą lecz nie ma wibracji i dźwięku powiadomienia. W ustawieniach powiadomień mam ustawione i dźwięk i wibracje.

W innych aplikacjach mam te same ustawienia i przy powiadomieniach są wibracje więc jest to problem tylko z tą jedną aplikacją.

Korzystam z Redmi 4x na romie miuipolska 7.11.23. Na wcześniejszych wersjach również nie było.

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, kevil napisał:

Korzystam z Redmi 4x na romie miuipolska 7.11.23. Na wcześniejszych wersjach również nie było.

Jak rozumiem, masz wyłączone oszczędzanie energii dla aplikacji, założona kłódkę i dodaną ją do autostartu?

• 0
Opublikowano
14 godzin temu, kevil napisał:

tak wszystko mam tak ustawione

Jeśli masz ustawione również uprawnienia, spróbuj wyczyścić dane aplikacji. Jeśli nie pomoże, spróbuj odinstalować aplikację i zainstalować ją ponownie. Jeśli i to nie przyniesie efektu, wyczyść ART/Dalvik i Cache w TWRP.

• 0
Opublikowano
Dnia 27.11.2017 o 16:45, kevil napisał:

Niestety żadna z tych rzeczy nie pomogła

Rozumiem, że w ustawieniach aplikacji: Panel sterowania -> Aplikacje -> YouTube -> Inne uprawnienia masz zielone "ptaszki"?

• 0
Opublikowano

Tak jak na screenshot mam wszystko na zielono oprócz usługi smsb2cbd6db7b357638ccb2d8ada114c55f.jpg

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Przy innych aplikacjach wszystko działa normalnie. I tak aktualnie jestem na najnowszym Romie.
Niestety nie pamiętam czy na globalu też występował ten problem.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
Przed chwilą, kevil napisał:

Przy innych aplikacjach wszystko działa normalnie. I tak aktualnie jestem na najnowszym Romie.

To jest bardzo ciekawy przypadek...

Jedyne co pozostaje, to zrobić całkowity wipe telefonu. Tylko zanim to zrobisz, musisz skopiować pliki z telefonu, bo wszystko zostanie usunięte.

• 0
Opublikowano

Przez całkowity wipe masz na myśli zaznaczenie wszystkiego w Advanced Wipe?

I w sumie mam ten sam problem jeszcze z jedną aplikacją mianowicie aplikacją od twitcha. Również dostaje powiadomienia ale nie są one sygnalizowane ani dźwiękiem ani wibracjami.

Jeszcze testowałem nieoficjalną apkę youtube  OGYouTube ale jest taka sama sytuacja (oczywiście na czas zainstalowania tej apki usunąłem youtuba).

• 0
Opublikowano
1 minutę temu, kevil napisał:

Przez całkowity wipe masz na myśli zaznaczenie wszystkiego w Advanced Wipe?

Wszystkiego poza "System".

Nie ma gwarancji, że to pomoże, jednak póki co to chyba jedyna opcja, jaka jeszcze pozostała.

• 0
Gość majkelos88
Opublikowano

Witam,
po aktualizacji do MIUI 9 - mam problem z aplikacją Gadu-Gadu, (na miui8 problemu nie było) nie zawsze są pełne powiadomienia z aplikacji gadu gadu gdy ktoś piszę wiadomość tj;
-zawsze mam sygnalizację diodą powiadomień
- ale nie zawsze mam dzwięk
jak pisałem wcześniej problemu nie było.
w ustawieniach powiadomienia włączone, w aplikacji również, oszczędzanie baterii wyłączone, w auto-starcie gg dodane

ktoś ma ten problem? wie co może być przyczyną lub jak go rozwiązać ?

• 0
Opublikowano

U mnie od wielu aktualizacji problemy z powiadomieniami z Messengera Lite. Nie ma reguły - działają jak chcą, losowo chyba. Wszelkie ustawienia mam poprawne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...