marvel Opublikowano 15 Listopada 2017 Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) Witam, dziś rano spadł mi telefon z krzesła obrotowego max 0,5m na dywan (wcześniej spadał z wysokości głowy na płytki i beton /wymieniłem wyświetlacz/ i nic mu nie było). Wyłączył się, w momencie włączania zero reakcji, po podłączeniu do ładowarki ciągły restart (pojawia się logo android i wyłącza się i tak w kółko). Uznałem, że coś się rozłączyło, rozebrałem telefon i wszystkie taśmy i złożyłem z powrotem. Po tym telefon zaczął reagować na POWER i uruchamiał się do momentu pojawienia się systemu tj. pojawia się napis android, te trzy kropki "idą", włącza się na chwilę wibracja i teraz powinien pokazać się pulpit a telefon się wyłącza. Uznałem że może coś się stało z systemem więc: - odblokowałem bootloader - fastboot działa bez problemu - wgrałem od nowa system wg instrukcji z forum i youtube - też poszło bez problemu po pierwszym wgraniu systemu w momencie "pulpitu" pojawił się błąd menedżer zadań został zamknięty (czy coś takiego) i znowu sam się zrestartował - zaznaczyłem opcję w miflash żeby zostały dane (przez pomyłkę), ok wgrywam jeszcze raz bo "coś jest nie tak". Czysta instalacja i powtórka z opcji przed zabawą z softem. Czy ma ktoś pomysł jak go wskrzesić czy uszkodził się lut pamięci przy upadku i tylko serwis? Pozdrawiam edit. telefon dodatkowo się nie ładuje (pokazuje, że ładuje) Edytowane 15 Listopada 2017 przez marvel
Zexon72 Opublikowano 15 Listopada 2017 Opublikowano 15 Listopada 2017 Opisane objawy pasują do uszkodzonego w wyniku upadku lutu pod PMI albo pamięcią eMMC, ale skoro nie ładuje to obstawiam 1szą opcje. Jeśli byłbyś zainteresowany naprawą to możesz podesłać go do mnie na serwis - więcej info na priv
Rekomendowane odpowiedzi