Lancelot Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Wczoraj wymieniłem ekran w 4a wszystk9 ladnie działa, ale jest jedno co uniemożliwia korzustanie z telefonu. Telefon widzi karty SIM i widzi sieci komórkowe 4G, ale nie chce się z nimi połączyć. Wie ktoś jaka moze być przyczyna i czy konieczna będzie wymiana gniazda czy wystarczy coś poustawiać/wgrywać https://drive.google.com/folderview?id=1s_V31Nb4mvZib_cpYGB7EIz-crF-Jg6X Edytowane 11 Listopada 2017 przez Lancelot
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Jaki system? Sprawdzałeś apn, ustawienia?
Lancelot Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Opublikowano 11 Listopada 2017 1 godzinę temu, Orjon napisał: Jaki system? Sprawdzałeś apn, ustawienia? Miui 8.5.7.0 co w ustawieniach ? I o co chodzi z APN ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) APN, czyli konfiguracja urządzenia pod internet, mms i sms ogólnie. Jak chcesz to ci podeślę prawidłowe apn które u mnie na play działa.@Lancelot a uruchamiałeś ponownie telefon? skonfiguruj punkt dostępowy (APN) dla play i zobacz czy zadziała, powinno... Edytowane 11 Listopada 2017 przez Orjon
Lancelot Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Opublikowano 11 Listopada 2017 52 minuty temu, Orjon napisał: APN, czyli konfiguracja urządzenia pod internet, mms i sms ogólnie. Jak chcesz to ci podeślę prawidłowe apn które u mnie na play działa.@Lancelot a uruchamiałeś ponownie telefon? skonfiguruj punkt dostępowy (APN) dla play i zobacz czy zadziała, powinno... Telefon uruchamialem ponownie kilka razy. Testowałem inne karty (play) i drugi slot. Nic nie dawało. Także wipe z poziomu recorvery nic nie dał. Jeśli mozesz to podeslij te apn
Lancelot Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Opublikowano 11 Listopada 2017 przetestuje jak wrócę z silowni
Lancelot Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Opublikowano 11 Listopada 2017 Włączyłem wi fi i pojawiły się kreski zasięgu jednak nic one nie dają ;-; zaraz sprawdze apn Ustawiłem APN tak jak Ty noi w sumie nic się nie zmieniło czytaj "nie mozna połączyć się z tą siecią spróbuj ponownie później Myślicie że może to mieć związek z anteną wifi telefonu bo tą delikatnie naruszyłem podczas wymiany ekranu
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Jeśli tak, to może potencjalnie coś tam jest nie tak, ale tutaj musieliby się bardziej doświadczeni ode mnie wypowiedzieć tapnięte z Redmi 4a
Rekomendowane odpowiedzi