Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

14 listopada ma odbyć się oficjalna prezentacja Xiaomi Mi MIX 2 w Polsce!

Wydarzenie to odbędzie się w Warszawie. Ma się na nim pojawić Donovan Sung - Dyrektor Marketingu, Xiaomi Global, opowie on m.in. o dostępności wyżej wspomnianego telefonu w Polsce, a także  o przyszłościowych planach firmy.

Jakieś przewidywania co do ceny? :-D

Edytowane przez davi.th
Opublikowano (edytowane)

Zakładam, że będzie to około 2,5k - 3k. Ten telefon jest z trochę wyższej półki cenowej (jak na xiaomi). Ja doliczą opłaty dystrybucyjne i VAT to nie będzie tanio. No i u nas nie ma kuponów :) Na gearbest kupiłem za 1700 zł, a według mnie jest warty więcej. 

Edit: link do twitta w tym temacie: https://twitter.com/donovansung/status/929976696476000256

Edytowane przez Razor65
Opublikowano
11 godzin temu, Razor65 napisał:

Zakładam, że będzie to około 2,5k - 3k. Ten telefon jest z trochę wyższej półki cenowej (jak na xiaomi). Ja doliczą opłaty dystrybucyjne i VAT to nie będzie tanio. No i u nas nie ma kuponów :) Na gearbest kupiłem za 1700 zł, a według mnie jest warty więcej. 

Edit: link do twitta w tym temacie: https://twitter.com/donovansung/status/929976696476000256

Według informacji zdobytych na Mi Fan Festival, Mix 2 ma u nas kosztować między 2k - 2,5k.

Opublikowano

Przyznam, że jestem pod wrażeniem. Świetna cena jak za ten telefon, ledwie trochę wyższa niż sprowadzając z Chin. Do tego krajowa dystrybucja, gwarancja. Gdybym wcześniej nie sprowadził, to kupił bym w PL.

Opublikowano

Na GB jest za 1970.12zł, na IBG 1900zł (licząc dzisiejszy kurs 3.62zł,), albo 1995zł (licząc kurs 3.8zł), więc jakiejś drastycznej różnicy cenowej nie ma, a z Polski mamy normalną gwarancję 24 miesiące, a z GB i IBG tylko rok w Chinach (jeżeli mnie pamięć nie myli). 

Opublikowano

Kurde... Żebym chwilę poczekał to zamiast Mi6 kupił bym Mi MIXa 2 :/
Ale z drugiej strony z Mi6 jestem mega zadowolony więc... :)

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przydałoby się info, kiedy dokładnie w grudniu Mix 2 się pojawi. Póki co, to na próżno szukać czegoś w sieci.
No chyba, że ten grudzień był podany tylko dla podniesienia ciśnienia.

Opublikowano
52 minuty temu, gonzo_86 napisał:

Tylko Sferis może nie mieć z oficjalnej dystrybucji, tak robili np. Z Redmi 4x

I tak prawdopodobnie jest. Piszą że 2 lata gwarancji sklepu.

Opublikowano

Mi to obojętne czy z oficjalnej dystrybucji z oficjalnym serwisem czy nieoficjalnej dystrybucji z serwisem sklepu bo i tak jest 2lata gwarancji.

Chyba że jest jakaś różnica w Polsce między oficjalnym serwisem a nieoficjalnym sklepu(oczywiście chodzi o sklepy popularne typu sferis i te co są od dawna znane ze sprzedaży xiaomi jeszcze przed wejściem oficjalnym do Polski)?

Wiadomo oficjalny serwis naprawia oryginalnymi częściami ale te popularne sklepy z serwisem  też raczej wszystkie części dają orginalne czy może się mylę i pakują jakieś części nieznanego pochodzenia i jakości gorszej od oryginału.

A druga sprawa to że z nieoficjalnej dystrybucji jest dużo szybciej dostępny w sprzedaży w Polsce ale cena przeważnie jest taka jak będzie później z oficjalnej dystrybucji i dopiero po wejściu maleje.

Opublikowano
18 minut temu, Snajper napisał:

Wiadomo oficjalny serwis naprawia oryginalnymi częściami ale te popularne sklepy z serwisem  też raczej wszystkie części dają orginalne czy może się mylę i pakują jakieś części nieznanego pochodzenia i jakości gorszej od oryginału.

Chyba się mylisz. Nieoficjalne serwisy niekoniecznie mają  dostęp do oryginalnych części, a wkładają to co mają. Jaki jest serwis Sferis, nie wiem, a telefon nowy i dostępność części nieznana. Tak czy inaczej, cokolwiek się wydarzy, gwarantem będzie Sferis.

Opublikowano

Sferis, o ile się nie mylę, ma telefony z dystrybucji CK Mediator. Jeśli nawet, dostępność części będzie niedostateczna, to wymienią telefon na nowy.  I tyle.

Jest polski sklep, działający na zasadach określonych w prawie polskim i UE, więc nad czym się zastanawiać? Tym bardziej, że jest to sklep z już jakąś renomą i nie ma co porównywać go do "januszy" z Allegro czy OLX...

• Thanks 1
  • 4 tygodnie później...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...