silvanesti Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Wczoraj przyszedł mój Note 4 z polskiej dystrybucji. Od razu wgrałem wszystkie dostępne aktualizacje. Po dniu działania (dokładnie nie jestem w stanie stwierdzić po jakiej operacji z mojej strony, bo trochę się nim bawiłem, robiłem zdjęcia itp.) po włączeniu aplikacji kamery pojawił się komunikat "Błąd aparatu, Nie można połączyć z aparatem". Po zrobieniu researchu w internecie próbowałem czyścić cache aparatu, media managera, przeglądarki zdjęć, później zrobiłem hard reset telefonu, bez efektu. Aparat przedni działa (testowałem w aplikacji do robienia selfie). Wersja android: 7.0 MRD90M Wersja MIUI: MIUI Global 8.5 | Stabilna 8.5.8.0 (NCFMIED) - już po zrobieniu hard resetu Z góry dzięki za pomoc. https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/help/redmi-note-4-connect-to-camera-t3484245 Też nie działa.
silvanesti Opublikowano 27 Października 2017 Autor Opublikowano 27 Października 2017 (edytowane) Nie wiem czy warto wgrywać customowe romy, może lepiej zwrócić towar do sklepu? Edytowane 27 Października 2017 przez silvanesti
grzeg Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Kiedyś miałem podobny komunikat na redmi3s pro pomogła wymiana aparatu, poprostu się zepsuł. Oddaj do serwisu jak masz z Polski, ja się sam męczyłem.
silvanesti Opublikowano 27 Października 2017 Autor Opublikowano 27 Października 2017 Trzeba miec wyjatkowego pecha zeby telefon zepsol sie po dniu lezenia na polce.
grzeg Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 Z redmi3s było tak że jak się postukalo w aparat dość mocny półce lub lekko o coś twardego to działał a za jakiś czas zimowy był komunikat nie można połączyć z aparatem, na moje masz zepsuty aparat, ja miałem z Chin wolałem sam wymienić niż wysyłać i czekać i cło zapłacić.
mvks Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 Witam wszystkich. Mam od dzis wielki problem, ponieważ coś złego mi się zaczyna dziać z aparatem. Zaczęło się od tego że rano chciałem włączyć Snapa, o dziwo miałem włączoną przednią kamerę i zaginęła ikonka zmiany na kamerę główną, po prostu jej nie było... Zacząłem się matwić i od razu włączyłem aplikację aparatu, oczywiście aparat się nie włączał i dostawałem komunikat "Niestety, aplikacja Aparat została zatr...", poniżej komunikatu była możlliwość sprawdzenia podsumowania w którym były jakieś "logi java?". Po restarcie telefonu, pokazal sie juz inny komunikat. czyli "Błąd aparatu", i poniżej "Nie mozna połączyc z Aparatem". Nie wiem co się dzieje, ale strasznie sie martwie, dodam jeszcze że aparat włączył się jakieś 3 razy, kiedy chciałem np sprawdzić snapa, normalnie działał, ale tylko przez kilka sekund.
tolep Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 A oto moje (SZCZEGÓŁOWEE) komunikaty błędu, tym razem Redmi Note 4 SD 625 3/32 GB, kupiony w proline, Global Stable OTA MIUI 9. Kilka sztuk już tam kupowałem a problem występuje tylko w jednym https://photos.app.goo.gl/fgEIuT29rWtxIYsH3
bartol435 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) . Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez bartol435
tolep Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Mnie nie. W dodatku dokładnie ten sam problem wyskoczył mi parę dni twmu w Redmi Note 3 SD, MIUI 8 Global, po półtora roku używania. Ni stąd ni zowad.
Rekomendowane odpowiedzi