Gru Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Witam, Wrzuciłem na swój MI 5x nowe MIU 9, dostałem aktualizacje i nie widzę żebym kiedykolwiek miał zasięg LTE w telefonie. Czasami nawet zasięg się gubi. Mój MI5x kupiony byl w GB przyszedł z oryginalnym China stable romem i tam LTE jak najbardziej łapało. Jakieś sugestie o co chodzi? Oczywiście mam zaznaczone preferowane LTE w ustawieniach. Pozdr. Edytowane 19 Października 2017 przez Gru
pl_shibby Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 jaka sieć? Pamiętam, że na Redmi 4 Pro po instalacji MIUI Polska w Plusie też mi LTE nie łapało. Problemem okazał się błędny APN. Po wpisaniu poprawnego APN LTE ruszyło. Wczoraj przerabiałem znajomemu Mi5X na Miui Polska. Nie miałem w nim karty więc nie wiem czy LTE mu działa ale podpytam go jutro. 1
mrosi Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Gru Opublikowano 19 Października 2017 Autor Opublikowano 19 Października 2017 Mam PLUSa. az sprawdze APNa. Dzieki za podpowiedz.
wojtekmarchewka Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 11 minut temu, Gru napisał: Mam PLUSa. az sprawdze APNa. Dzieki za podpowiedz. Kolega @pl_shibby ma rację, to jest częsty i znany błąd, przy auto konfiguracji. Ustaw ręcznie, i powinno być Ok Nazwa:PlusAPN: plusTyp uwierzytelniania: PAPTyp APN: default lub internet
Gru Opublikowano 19 Października 2017 Autor Opublikowano 19 Października 2017 Dzięki Panowie faktycznie byly stary APN zmienilem na nowy i po restarcie pojawilo sie 4G. Dodatkowe pytanie w MIU nie ma opisu LTE, tylko 4G?
mrosi Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi