karpiq Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Witam, Xiaomi redmi 4x regularnie gubi połączenie z internetem. Najczęściej pomaga restart telefonu. Jaka może być przyczyna? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam
kamillm Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 @Karpieś Jaki soft? Jaka sieć? Jak z zasięgiem w Twojej lokalizacji?
checkmate Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Moja dziewczyna ma Redmi 4x i dosyć często gubi jej neta. Na 20 sekund znika i potem działa ok... aktualizuję w miarę regularnie, ale to nic nie zmienia, obecnie ma ostatnią wersję MIUI 9 od MIUI Polska (10.19 bodaj). Sieć Plus, kiedyś na karcie tylko internetowej T-Mobile (w drugim slocie) net działał ok, nie gubiło zasięgu do zera. Plus to abonament więc karty się nie pozbędziemy. Powiem szczerze że to dość uciążliwe. U mnie na Redmi 4 Pro i Redmi 3s problem nigdy nie występował. Dodam ze 4x to wersja global (z b20) nie czajna. @Acid jakieś rady? Edytowane 26 Października 2017 przez checkmate
piotrek9880 Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) @karpiq Gubi Ci połączenie ze wszystkim, czy tylko z częścią stron? Edytowane 29 Października 2017 przez piotrek9880
saataniel Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 Po aktualizacji reset był robiony? optymalizacja baterii włączona?
checkmate Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Chłopaki ale co to ma do rzeczy? Redmi 4 pro i redmi 3s - nigdy nie miałem zaniku neta po 3/4g. Nie ważne czy jechałem na stockowym sofcie prosto od sprzedawcy, czy też sofcie miui polska. A Redmi 4x - nie ważne czy był soft prosto od sprzedawcy czy też miui polska - wywala neta na 20-30 sekund, w grze jest komunikat "network error/ brak połączenia z internetem" a po chwili net wraca, jaja jakieś. @Acid można to jakoś naprawić? Cokolwiek można podziałać? Karta sim jest z abo Plusa.
piotrek9880 Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 Sprawdź czy masz poprawny APN. Mi w virgin mobilne na domyślnym co pewien czas nie chciało się połączyć z google, aliexpress i olx. I słyszałem że z plusem są podobne problemy U mnie problem dotyczył tylko internetu mobilnego. Po przełączeniu na wifi, czy VPN wszystko śmigało.
blockchain Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 @karpiq czy udało ci się rozwiązać problem? Mam to samo, z tym że dodatkowo gubię zasięg GSM w pomieszczeniach + losowo ale regularnie na zewnątrz. Próbowałem już ROMy xiaomi.eu stable/weekly, lineageOS, wymieniłem moduł anteny - nic nie pomogło. Originalne ROMy miui.com powodują bootloopa.
kamillm Opublikowano 5 Grudnia 2017 Opublikowano 5 Grudnia 2017 13 godzin temu, blockchain napisał: Originalne ROMy miui.com powodują bootloopa. W jaki sposób je wgrywasz?
Rekomendowane odpowiedzi