742617000027 Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Mam dwie karty SIM z Plusa - obie są LTE i na obu usługa LTE jest oczywiście aktywna. Karta 1 służy do rozmów i RN4X chyba jej nie lubi. Łączy się co najwyżej z UMTS'em - zazwyczaj skacze naprzemiennie napis 3G i H+. Karta działa jednak doskonale w czterech innych urządzeniach z LTE, jakie mam w domu. Testowane w wielu lokalizacjach w dużym mieście. Nigdzie nie połączyłem się z żadnym BTS'em przez LTE, jak karta była w RN4X. Karta 2 ma tylko pakiet danych i siedzi na codzień w laptopie. Umieszczona w tym samym slocie w RN4X łączy się z LTE bez kłopotów. Testowane w trzech różnych lokalizacjach w dużym mieście. Łączyła się z kilkoma nadajnikami. Wykluczam awarię karty 1, bo działa poprawnie w komputerze, dwóch urządzeniach Samsunga i w Blackberry. Działała też wtedy, gdy była testowo włożona do iPhone 6s. Karta jest nowa (używana ok. miesiąca) i fabrycznie przycięta. W czym może być kłopot? Czy jedna karta SIM może mieć focha na Xiaomi, a druga działać bez problemu?
742617000027 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Opublikowano 17 Października 2017 Kosz - problem poruszany na forum. Problem tkwi w ustawieniach APN Plusa.
mgcompany Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 Fajnie, że znalazłeś odpowiedź na swój problem, ale dopiszę, że tak, starsze karty SIM mogą nie obsługiwać LTE. Sam taką posiadam w Orange i obsługuje maksymalnie 3G. Z nowymi kartami nie powinno być żadnego problemu.
mrosi Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi