karpiasty Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Witam, dzisiaj prawdopodobnie dostanę Redmi Note 4. Przesiadam się z Redmi Note 2. Używam na nim aktualnie jako karty nr 1 - aero2, jako karty nr 2 - play. Czy w Redmi Note 4 znaczenie ma, w który slot włożę którą kartę, czy to kompletnie bez znaczenia? Od tego zależy, którą kartę mam dociąć na rozmiar nano sim. Nie jestem pewien czy w Redmi Note 2 miało to znaczenie, czy we wcześniejszym telefonie, ale było tak że jeden slot nie obsługiwał częstotliwości na której działa aero2. Przejrzałem forum 5 min i szukałem na googlach, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Pozdrawiam
abc00 Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Mi się wydaje, że to bez znaczenia, a potem w miui ustawisz preferowaną kartę do połaczeń telefonicznych i do internetu.
borejek3 Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 Różnica jest taka, że sim1 obsługuje LTE, sim2 tylko 3G.
abc00 Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, borejek3 napisał: Różnica jest taka, że sim1 obsługuje LTE, sim2 tylko 3G. U mnie w 1 slocie jest karta orange, a w 2 play - LTE działa na obydwu w zależności od tego którą kartę wybierzesz jako preferowaną do internetu w ustawieniach. I rzecz jasna nie działa na obu w tym samym czasie, czyli jak orange jest na lte to play na 3g i odwrotnie. Albo przez cały czas żyje w nieświadomości i informacje przy nazwach operatorów kłamią (nikel) Edytowane 14 Października 2017 przez abc00
niXon Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 Czy w tym modelu Redmi 5A, wersja dual sim, na obu simach działa 3G, lub 3/4G ?
Rekomendowane odpowiedzi