Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie.

Od czerwca posiadam Redmi Note 4/32 kupiony tu w Polsce w sklepie (obecnie 7.0 NRD90M z Globalem 8.5.8.0). Dzisiaj pojawił się ogromny problem, otóż kiedy podłączam ładowarke USB zaświeca się na chwilę zielona dioda, pokazuje piorun (od ładowania) trwa to ok 1 sekundy i znika... i tak w kółko. Ogólnie rzecz biorąc nie można naładować telefonu. Sprawdzałem podłączając kabel USB pod komputer aby ładowało przez port ale to samo się dzieje. Użyłem również innego kabla USB z ładowarką od samsunga ale dalej ten sam efekt (łączy i rozłącza). Więc podejrzewam, że coś się stało z portem USB w telefonie. Przedmuchałem i przeczyściłem w miarę możliwości.

Telefon ani nie upadł, ani nic innego się nie stało. Po prostu tak od siebie powstał wspomniany problem. Dodam, że w niedzielę rano aktualizowałem system przez OTA do najnowszej łatki a po południu ładowałem telefon do pełna i nie było problemów. A dziś... sam nie wiem, trochę jestem podłamany bo telefon prawdopodobnie będę musiał reklamować w Proline i czekać a nie mam telefonu zastępczego :( 

Może ktoś ma jakieś sugestie/propozycje. Mógłbym przywrócić system do ustawień fabrycznych ale przy 30% baterii nie wiem czy ma sens kiedy nie mogę naładować telefonu (aczkolwiek przez wszystkie próby ładowania od 2h naładowało dodatkowo 3% heh...)

Edytowane przez yokeron
Opublikowano (edytowane)

Sprawdź może jeszcze styki akumulatora i telefonu, może się odkształcił, przetrzyj je spirytusem może coś z nimi, a najlepiej miernikiem sprawdzić.

Edytowane przez Axles
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ponownie.

Nie odzywałem się nic, ponieważ 2 dni po moim poście problem zniknął i telefon się poprawnie ładował. Jednakże ciągle po podłączaniu telefonu pod laptopa przez port usb nic się nie działo (w telefonie nie wyświetla się informacja o sposobie podłączenia - czy ładować czy też mtp).

Wczoraj znowu nie wiadomo skąd wystąpił problem z ładowaniem telefonu. Podłączam kabel usb pod telefon, adapter do gniazdka i raz ładuje a raz nie. Tzn. jednym razem nie ładuje wcale a telefon może być podłączony tak przez kilkanaście minut i nic... Innym razem po około 2 minutach jak telefon jest podłączony, zaświeca się dioda i ładuje. Aż boję się ruszać telefonu aby nie przestało ładować...

Niestety chyba jednak bez reklamacji się nie obejdzie :(

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...