Rapzes Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Witam, upadł mi telefon na prawy górny róg. Telefon zakupiony w xsklepie. Model redmi note 4 3gb ram, 32 GB. Dotyk wszędzie działa jednak chce wymienić to szkło bo jest popękane, jaką była by tego cena i czy ktoś z was się tym zajmuje?
Filo301 Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Naprawę możesz dokonać prawdopodobnie w Micenter, kilku użytkowników forum również zajmuje się naprawami. Prawdopodobnie do wymiany cały set czyli szkło, digitizer oraz LCD. Wysłane z MI6
Rapzes Opublikowano 26 Września 2017 Autor Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Dołączam zdjęcie, tylko jedno bo jest ograniczenie, czy podejmie się ktoś naprawy i jaki byłby koszt? Edytowane 26 Września 2017 przez Rapzes
Gość Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) @Zexon72 Www.mi.4xm.pl Edytowane 26 Września 2017 przez Gość
tomasznowak Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Ja wymieniłem szkło znajomemu w Redmi Note 3. Na początku obawiałem się tej operacji, ale poszło wszystko o dziwo bardzo szybko i bez większych kłopotów. Cena takiej operacji to zakup wyświetlacza, trochę czasu i sprawności manualnych No i nie zapominaj, że tracisz gwarancję na telefon samemu w nim grzebiąc. Wiadome, że zbity ekran nie podlega gwarancji, ale dodatkowe samowolne rozbieranie telefonu również może spowodować utratę gwarancji. Ja na Twoim miejscu dogadał bym się ze sprzedawcą u którego kupiłeś telefon, wysłał mu wyświetlacz i niech on go odpłatnie wymieni. 1
Kowal Ska Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 Hej, Podłączam się pod temat, bo mam dokładnie ten sam problem. Myślę, że u mnie poszła sama szybka, przynajmniej tak to widzę. Dotyk działa na całej powierzchni bez problemu. @Rapzes - daj znać czy wymieniłeś, jeśli tak, to czy sam czy serwis no i chyba najważniejsze samą szybkę, czy cały wyswietlacz @tomasznowak - piszesz, że wymieniłes szkło, a potem że cena to zakup wyświetlacza. Wymieniałeś jednak cały wyświetlacz, czy tylko szybkę? Widziałem na YT filmik jakiegoś hindusa, gdzie sama szybka odeszła zadziwiająco łatwo z telefonu. Próbowałem podważyć w moim i trzyma się bardzo mocno więc nie jestem pewien czy to dobra droga. pozdr Kowal
Lamcza Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) wymienia sie ekran+ szkło( a nawet całą ramke wraz z tym ) wszelkie próby odratowania, odseparowania wyswitlacza od szkla sa mozliwe ale cala procedura i ponowne laminowanie wymaga sprzętu, umiejętności i nie ma gw sukcesu ;P Edytowane 14 Października 2017 przez Lamcza
Kowal Ska Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 No więc mamy jasność. Póki co niestety na dragon-tt zestaw do Redmi Note 4 (Global) nie jest dostępny. To naprawdę jedyne źródło oryginalnych (oby) części? Czytając historie o wyświetlaczach z żółtaczką itp problemach wolałbym w coś takiego sie nie władować. pozdr Kowal
Kowal Ska Opublikowano 15 Października 2017 Opublikowano 15 Października 2017 Ja tego na 100% nie wiem. Ludzie tu na forum tak twierdzą. Dodatkowo linki podają osoby, które już jakiś czas tu spędzili. Odwróćmy pytanie w takim razie: gdzie kupić oryginalny wyświetlacz do Redmi Note 4 Global? pozdr Kowal
user-miro Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Proszę o informację czy udało Wam się wymienić tylko szybkę ? Dziś niestety dotnkeła mnie podobna choroba peknietej szyby w redmi 4 prime. Jak i gdzie polecacie to naprawić ?
Lamcza Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 (edytowane) http://micenter.pl/ ew. zakup części na dragontt /Witrigs na oryginały bym nie liczył w przypadku drugiego co najwyżej dobre oem chociaż może i się trafi oryginał kto wie xD Edytowane 29 Czerwca 2018 przez Lamcza
max35 Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) Witam, Redmi note 4 global -kupowany w Sferis Telefon działa ,dotyk działa to tylko sama szybka po upadku w trzech miejscach pęknięta? Edit: Kupiłem komplet = dotyk+wyświetlacz+ramka https://magboss-economy.pl/wyświetlacz-lcd-ekran-dotykowy-xiaomi-redmi-note-4x-biały-ramka,p,pl,37753.html Edytowane 26 Października 2018 przez max35
pelirroja Opublikowano 29 Października 2018 Opublikowano 29 Października 2018 cześć! podepnę się pod temat. Niestety poszła mi szybka w note 4x i pytanie czy znacie jakiś dobry/sprawdzony serwis który mi wymieni na ładny nowy i najlepiej oryginalny? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi