Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi.eu (miupolska) - wersja stabilna vs weekly

Stable vs Weekly  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która wersja Xiaomi.eu (miuipolska) jest twoim zdaniem lepiej dopracowana:

• Stable
      8
    • Weekly
      5
    • Żadna - lepiej zostać przy romie Global.
      4

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witajcie!

Chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat tego, który kanał wydań Xiaomi.eu (miuipolska) zapewnia lepiej dopracowane romy. Logika by sugerowała, że stabilne powinny być lepsze ale spotkałem się z wieloma wypowiedziami, że jest dokładnie odwrotnie i te wydania są trochę "na doczepkę" a cała uwaga deweloperów skupia się na tygodniowych. Podkreślę tu, że nie chodzi mi o nowości, czy nawet MIUI9 - celem tego pytania jest wskazanie najbardziej dopracowanego i bezawaryjnego romu MIUI, nawet jeśli miał by być nieco w tyle pod względem gadżetów.

Obecnie jestem na romie Stable i ogólnie spisuje się bardzo dobrze, choć w detalach potrafi mieć humory - przykładowo w poprzedniej wersji działały gesty do wykonywania zrzutów ekranu a w najnowszym już ten sposób nie działa - pozostaje skrót w togglach. Podobnie SIP wydaje się być zbugowany, natomiast nie miałem okazji sprawdzić go na poprzedniej wersji więc tutaj nie wiem czy mamy do czynienia z regresją czy starym bugiem.

PS. Podobny temat był już poruszany tutaj, jednak było to dosyć dawno, pojawiło się ledwie kilka opinii, a sam wątek jest już zamknięty. Z tego względu otwieram nowy temat, który, mam nadzieję, rzuci więcej światła na tę sprawę i będzie pomocny przy podjęciu decyzji na jaki kanał dystrybucji się zdecydować.

Edytowane przez Karls

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...