Eragon Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Wszystko było dobrze przez ponad rok, aż razu pewnego (możliwe że przez aktualizację, bo chyba nie przez czyszczenie cache/dalvik) po prostu... się popsuło. Dotychczas, na Macu wykorzystywałem appkę Android File Transfer w celu przerzucania plików. Wszystko śmigało perfect. Od miesiąca, jest to niemożliwe. Soft najnowszy MIUI PL, TWRP najnowsze. Android FT wgrywany ponownie.. Ale co lepsze: Mi5 mojej dziewczyny, na najnowszych softach - łapie połączenie bezproblemowo ( na Macu) I co gorsza, Windows 10 pomimo jakichś tam problemów.. ostatecznie pozwala mi przerzucić plik na telefon. Reasumując, Mój Mac i Moja Mi5 się nienawidzą. A wzajemnie, każdego innego akceptują.... ;( Ze strony Maca wygląda to normalnie, wykrywa połączenie, odpala AFT tylko że na okienku tego programu jest ciągłe ładowanie... i ostatecznie.. cant connect to device bla bla bla. Co ciekawe, wiem że Mac foldery widzi. Gdyż, zamykając okienko AFT na moment one się pojawią... a potem oczywiście program kończy pracę tak jak powinien. Czy ktokolwiek z mądrych Was ludzie... Jest w stanie wskazać mi rozwiązanie ? Prawdopodobnie na poziomie softu Mi5, ale to takie moje gdybanie... Ps. Problem mały, ale strasznie irytujący. A jak sami wiecie, wykorzystywanie pendrive + Windows 10 do przenoszenia danych... to istna porażka.
Loo Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Wykorzystaj FTP (pliki/kategorie/ftp). Po uruchomieniu możesz klientem ftp swobodnie i szybko przenosić pliki - byle by były w jednej puli adresów IP. Co do samego problemu - słabo znam środowisko Mac więc nie bardzo pomogę. Edytowane 26 Września 2017 przez Loo
Rekomendowane odpowiedzi