Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Doszły mnie słuchy, że w PL nie ma już oficjalnego serwisu Xiaomi. Czy to prawda? Koledze zepsuł się telefon i serwisy nie mają możliwości zakupu części.

Opublikowano

Może podepnę się tutaj...06.11.2015r. kupiłem XIAOMI REDMI 2 PRO WCDMA 900 od użytkownika Allegro xon24 (czyli z tego co wyczytałem od użytkownika Buriza ). Od jakiegoś czasu mój telefon robi tragicznie nieostre zdjęcia (mam wrażenie, że gorsze wychodzą przedmioty oddalone - zdjęcia przedmiotów z bliska są chyba lepsze). Telefon pracuje na androidzie 4.4.4 (nieruszany od kupna), miui 8.2 wersja 7.1.20 (rozwojowa). Poprzednio było miui w którejś z wersji "7" i było tak samo. Jak mogę naprawić ten telefon w ramach gwarancji? Sprzedawca zarówno przez allegro jak i to forum nie odpowiada, prawdopodobnie zawiesił działalność, także od niego nie mogę otrzymać żadnych informacji.

Opublikowano
48 minut temu, MarYOUszek napisał:

Może podepnę się tutaj...06.11.2015r. kupiłem XIAOMI REDMI 2 PRO WCDMA 900 od użytkownika Allegro xon24 (czyli z tego co wyczytałem od użytkownika Buriza ). Od jakiegoś czasu mój telefon robi tragicznie nieostre zdjęcia (mam wrażenie, że gorsze wychodzą przedmioty oddalone - zdjęcia przedmiotów z bliska są chyba lepsze). Telefon pracuje na androidzie 4.4.4 (nieruszany od kupna), miui 8.2 wersja 7.1.20 (rozwojowa). Poprzednio było miui w którejś z wersji "7" i było tak samo. Jak mogę naprawić ten telefon w ramach gwarancji? Sprzedawca zarówno przez allegro jak i to forum nie odpowiada, prawdopodobnie zawiesił działalność, także od niego nie mogę otrzymać żadnych informacji.

http://xon24.eu/

Opublikowano

Poczytaj sobie
https://www.wykop.pl/link/3766673/anulowanie-gwarancji-za-wystawienie-negatywa-na-allegro-dobra-reklama-sklepu/
Opublikowano
7 minut temu, kamiljuras1900 napisał:

Kupione na allegro czyli podada pod polskie przepisy poczytaj sobie lekturę wykopu.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Firma w Polsce nie istnieje, nie jest prowadzona, co też sprzedawca zaznacza w swojej aukcji, tak samo jak oznacza tam wysyłkę z Chin. Możesz mu pomachać tą swoją rękojmią. Gdyby go dotyczyły PL przepisy, to byłby zmuszony do 2 letniej gw, czego nie daje, rękojmia u niego także nie istnieje, bo on ma w nosie prawo polskie... On mieszka w Chinach, pracuje w Chinach i tam prowadzi biznes. Wykop to nie jest skarbnica wiedzy, wypowiadają tam się różni ludzie, a informacje z internetu polecam porządnie przepuszczać przez sito, bo 90% z nich jest g warta... Rękojmi nie zobaczysz u xona, tak samo jak i 24msc gw...

Opublikowano

Dostalo sie fakture paragon jakikolwiek dowod sprzedazy akceptowalny prawnie w Polsce na polska firme? Jesli tak to mozna dochodzic swoich praw na jej podstawie, jesli sie przyrzydzilo byle taniej kupic to zonk

Opublikowano
1 godzinę temu, kamiljuras1900 napisał:

A co powiesz na to http://www.krs.wp.pl/firmy/piotr-kudlak-buriza-11910881

On kiedyś nie był tutaj polecanym sprzedawca?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Ale... firma Buriza już dawno nie jest jako tako prowadzona... Teraz jest xon24... Ta firma nie istnieje w PL, a co za tym idzie, w nosie ma nasze prawo... Był i co z tego?

Proszę bardzo, dowodzik:

62f65b3adc88b6ef3381c9e020f5f3e4.png

Masz nazwę firmy, jak i informację o braku fvat. Reasumując, możesz sobie krzyczeć, tupać, płakać, a i tak sprzedawca nasze, polskie prawa, będzie mieć w głębokim poważaniu...

Opublikowano
Ale... firma Buriza już dawno nie jest jako tako prowadzona... Teraz jest xon24... Ta firma nie istnieje w PL, a co za tym idzie, w nosie ma nasze prawo... Był i co z tego?
Proszę bardzo, dowodzik:
62f65b3adc88b6ef3381c9e020f5f3e4.png
Masz nazwę firmy, jak i informację o braku fvat. Reasumując, możesz sobie krzyczeć, tupać, płakać, a i tak sprzedawca nasze, polskie prawa, będzie mieć w głębokim poważaniu...

Jeżeli sprzedaż odbyła się poprzez allegro nie ma znaczenia. Gdzie ma firmę sprzedając na polskim portalu obowiązują go polskie przepisy. Wiem że Santosramirez założył mu sprawe mógł by się wypowiedzieć jak to się skończyło
Opublikowano
1 godzinę temu, kamiljuras1900 napisał:

Jeżeli sprzedaż odbyła się poprzez allegro nie ma znaczenia. Gdzie ma firmę sprzedając na polskim portalu obowiązują go polskie przepisy. Wiem że Santosramirez założył mu sprawe mógł by się wypowiedzieć jak to się skończyło

Bo go ruszy sąd w Polsce... Wyobraź to sobie... Masz firmę w Chinach... masz obywatelstwo w Chinach, mieszkasz tam, żyjesz, co Cię będzie obchodzić jakiś sąd w Polsce? To tak jakbyś chciał pozwać byle chińczyka z aliex... No nie zrobisz tego... To, że coś jest sprzedawane na allegro, nie znaczy, że podpada pod Polskie prawa, tak samo ebay, czy aliex, czy amazon... To są markety, tam może wystawić swoje produkty każdy... Przecież na Allegro nie wymagają dowodu osobistego, aby założyć konto i zacząć sprzedawać... 

Opublikowano
Bo go ruszy sąd w Polsce... Wyobraź to sobie... Masz firmę w Chinach... masz obywatelstwo w Chinach, mieszkasz tam, żyjesz, co Cię będzie obchodzić jakiś sąd w Polsce? To tak jakbyś chciał pozwać byle chińczyka z aliex... No nie zrobisz tego... To, że coś jest sprzedawane na allegro, nie znaczy, że podpada pod Polskie prawa, tak samo ebay, czy aliex, czy amazon... To są markety, tam może wystawić swoje produkty każdy... Przecież na Allegro nie wymagają dowodu osobistego, aby założyć konto i zacząć sprzedawać... 

Polecam się doksztalcic. Przy założeniu konta na allegro trzeba wykonać obecnie przelew z polskiego konta. Aliexprees a allegro to dwie zupełnie inne rzeczy. Chińczyka nie ruszysz ale sprzedawcę na allegro tak. Sprzedając w Polsce podlega pod polskie przepisy może być schowany pod firmą krzak ale mu to nie pomoże. Zobacz nawet na xon24 Eu że ma polski rachunek bankowy
Opublikowano

@kamiljuras1900 Allegro nie jest forma prawna i wykonujaca wyroki ani niczym wiecej jak TYLKO i AZ platforma sprzedazowa. Nie maja prawa komukolwiek nakazac oraz kazac, jesli masz na mysli Allegro bezpieczne zakupy czy ochrone sprzedazowa to wloz sobie ja miedzy bajki bo nie maja ku temu jurysdykcji ani mocy prawno-wykonawczej ale wiekszosc osob mysli inaczej - moga postraszyc itd itp ale nic wiecej :)

Pelno na Allegro jest firm z UK czy EU albo CN(w/w czlek czy jesli pamiec mnie nie myli to Hk store czy jakos tak).

Opublikowano
1 minutę temu, kamiljuras1900 napisał:

Polecam się doksztalcic. Przy założeniu konta na allegro trzeba wykonać obecnie przelew z polskiego konta. Aliexprees a allegro to dwie zupełnie inne rzeczy. Chińczyka nie ruszysz ale sprzedawcę na allegro tak. Sprzedając w Polsce podlega pod polskie przepisy może być schowany pod firmą krzak ale mu to nie pomoże. Zobacz nawet na xon24 Eu że ma polski rachunek bankowy

Ale stek bzdur... Mam konto na Allegro, sprzedaje, nie mam tam konta podpięte bankowego, w ogóle :). Tak? To proszę bardzo pozwij sprzedawcę z Amazon.de, albo z aliexpress, przecież sprzedają na terenie PL :). Czekam! Aż się nie mogę doczekać dowodów na to, że możesz sobie pozwać sprzedawce z Amazon.de albo aliexpress, bo "sprzedaje na terenie PL" :). W sumie, według Ciebie można pozwać każdy sklep który prowadzi sprzedaż na terenie PL, a więc 90% sklepów dookoła świata, które w Polsce nawet punktu nie mają :). Także, jak to sam napisałeś "polecam się dokształcić" :). NIC xon'owi nie zrobisz.

Opublikowano
Ale stek bzdur... Mam konto na Allegro, sprzedaje, nie mam tam konta podpięte bankowego, w ogóle . Tak? To proszę bardzo pozwij sprzedawcę z Amazon.de, albo z aliexpress, przecież sprzedają na terenie PL . Czekam! Aż się nie mogę doczekać dowodów na to, że możesz sobie pozwać sprzedawce z Amazon.de albo aliexpress, bo "sprzedaje na terenie PL" . W sumie, według Ciebie można pozwać każdy sklep który prowadzi sprzedaż na terenie PL, a więc 90% sklepów dookoła świata, które w Polsce nawet punktu nie mają . Także, jak to sam napisałeś "polecam się dokształcić" . NIC xon'owi nie zrobisz.

I tu się zdziwisz że zrobisz jak chcesz. Xon sprzedawał na allegro ale zablokowali mu 2 konta. Rejestrując się i sprzedającam tam podpadasz pod polskie przepisy. Wyskakujesz z amoznem jak amazon np Niemiecki podpada pod prawo w Niemczech. Polecam poczytać regulamin allegro http://allegro.pl/country_pages/1/0/user_agreement.php

Xona opisali na Antyradio i chyba na niebezpieczniku jak dobrze pamiętam.

http://www.antyradio.pl/Technologia/Internet/Sprzedawca-odwolal-gwarancje-za-negatywny-komentarz-na-Allegro-15380

Opublikowano
Przed chwilą, kamiljuras1900 napisał:

I tu się zdziwisz że zrobisz jak chcesz. Xon sprzedawał na allegro ale zablokowali mu 2 konta. Rejestrując się i sprzedającam tam podpadasz pod polskie przepisy. Wyskakujesz z amoznem jak amazon np Niemiecki podpada pod prawo w Niemczech

<_< Amazon sprzedaje na terenie polski ze swojej witryny ".de", więc według tego, co sam napisałeś, podpada pod prawo polskie, to jest Twoja logika, nie moja :). Allegro zablokuje konto nawet za to, że ktoś im zapłacze na supporcie o byle pierd... Blokują nawet za 24h opóźnienia w wysyłce towaru! Tak! Sam to przerabiałem... Więc nawet z blokadami na kontach nie wyskakuj, co więcej, zablokowali mu 2 konta i co z tego? Zrobi sobie kolejne 20 kont, a allegro będzie mieć to w nosie. Xon'a nie ruszysz i koniec. @IT4Geeks.Polska sam Ci to wytłumaczył wyżej, sprzedawca, osoba która w tym siedzi... Jak pisałem... Nigdy nie czerp wiedzy z takich stron, jak wykop... To jest siedlisko trolli, a nie wiedzy...

Opublikowano

Najwidoczniej nie ma on sensu bytu i pewnie w trosce o użytkowników, którzy nie przeczytają tego jego pięknego regulaminu i dadzą się nabrać. Owszem można kupować Xiaomi taniej ale no bez przesady by takim kosztem nabierać się na taki wałek. Gwarancja liczona od momentu Kup Teraz, gwarancja anulowana po negatywnie... aż szok że ludzie tam kupowali.

Wysłane z MI6