wiesiek3d Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Witam Mam taki oto problem, nie mogę akualizować lub instalować aplikacji z Play Store bo wyskakuje komunikat o braku miejsca na dysku, choć mam wolne miejsce. Drugim problemem to lista kontaktów i linijka z alfabetem po prawej stronie która pozwala tylko wybierać kontakty do litery S i później już muszę przewijać listę. Wgrany oczywiście najnowszy firmware. Męczy mnie jeszcze problem w markecie że większe apk sciąga tylko przez wifi, czy można to zmienić ? Edytowane 29 Czerwca 2014 przez wiesiek3d
Drobnoustrój Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Nie mam 1s, tylko starszego Redmiego. W kontaktach widzę całą linijkę, nie wiem, czym może być spowodowany ten błąd, możesz ewentualnie spróbować zmienić motyw. Co do ściągania aplikacji - musisz zwiększyć limit transferu danych (Panel sterowania - > Monitor danych).
Numb Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Nie nie, aplikacje po 3G to w ustawieniach apki Pobrane zmieniasz. Co do miejsca na dysku to niestety na SD się nie instalują, a wewnętrzna masz już pewnie zapchaną...
saimon Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 A co do przewijania to spróbuj usuń polskie znaki z kontaktów na "s" (chodzi mi o to ze pewnie masz tam jakiś na Ś) s.
wiesiek3d Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) 1 Nie ,w ustawieniach sprawdzałem i mam wewnętrznej wolne ponad 4GB. 2 Saimon dzięki, pomogło, choć to dziwne bo w innych aparatach normalnie działało, np Huawei. 3 W monitorze danych nie ma co ustawiać a i w aplikacjach nie ma wyboru przez co mają być aktualizowane. Ten system jest jakiś pomieszany, miałem inne telefony i nie było takich problemów Edytowane 29 Czerwca 2014 przez wiesiek3d
Numb Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Na pewno masz wgrany oryginalny MIUI Polska? Napisałem Ci że w aplikacji pobrane są te limity...
wiesiek3d Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Tak ori rom z tej strony. Dobrze już śmiga sciąganie po restarcie. Dlaczego pisze mi o braku miejsca a jest. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez wiesiek3d
Numb Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 To pytanie to do Acida, on się zna na tym emulowanym.
wiesiek3d Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Mały update pisze o braku pamięci gdy chcę zainstalować apki które już miałem a odinstalowałem i nie potrafi zrobić update na nich, ale czasami pozwoli coś zainstalować np cleanera. Pluje się również gdy chcę instalować apk z pamięci fona. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez wiesiek3d
Aquila Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Jeśli masz konsolę (terminal emulator android) to wpisz df i podziel się wynikiem. Zobaczymy co tam się dzieje.
wiesiek3d Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jeśli masz konsolę (terminal emulator android) to wpisz df i podziel się wynikiem. Zobaczymy co tam się dzieJak dla mie Jak dla mnie bardziej prosto proszę gdzie jest konsola czy trzeba ją zainstalować. Zrobiłem tak ,na nowo soft ,full wipe i instalacja wszystkiego od początku i na razie jest ok. Tylko ściąganie wszyskiego od początku Troszkę mnie drażni ten soft bo przed tem miałem Huawei i nie miałem żadnych problemów a był tam czysty Android.
Aquila Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Tak, trzeba zainstalować z Google Play. Aby nie ściągać wszystkiego od nowa po instalacji nowego romu, wcześniej należy zrobić kopię MIUI.
pablitto83 Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Mialem tak raz po odinstalowaniu jakiejs apki. Wywalalo komunikat o braku pamieci. Telefon dopiero co instalowalem, swierzo po zakupie, więc poszedl wipe. Pomoglo. Od tego czasu wszystko dziala. Tap tap from MI2
Numb Opublikowano 19 Lipca 2014 Opublikowano 19 Lipca 2014 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi