Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam taki oto problem, nie mogę akualizować lub instalować aplikacji z Play Store bo wyskakuje komunikat o braku miejsca na dysku, choć mam wolne miejsce.

Drugim problemem to lista kontaktów i linijka z alfabetem po prawej stronie która pozwala tylko wybierać kontakty do litery S i później już muszę przewijać listę.

Wgrany oczywiście najnowszy firmware.

Męczy mnie jeszcze problem w markecie że większe apk sciąga tylko przez wifi, czy można to zmienić ?

Edytowane przez wiesiek3d
Opublikowano

Nie mam 1s, tylko starszego Redmiego. W kontaktach widzę całą linijkę, nie wiem, czym może być spowodowany ten błąd, możesz ewentualnie spróbować zmienić motyw. Co do ściągania aplikacji - musisz zwiększyć limit transferu danych (Panel sterowania - > Monitor danych). 

Opublikowano

Nie nie, aplikacje po 3G to w ustawieniach apki Pobrane zmieniasz.

Co do miejsca na dysku to niestety na SD się nie instalują, a wewnętrzna masz już pewnie zapchaną...

Opublikowano (edytowane)

1 Nie ,w ustawieniach sprawdzałem i mam wewnętrznej wolne ponad 4GB.

2 Saimon dzięki, pomogło, choć to dziwne bo w innych aparatach normalnie działało, np Huawei.

3 W monitorze danych nie ma co ustawiać a i w aplikacjach nie ma wyboru przez co mają być aktualizowane.

Ten system jest jakiś pomieszany, miałem inne telefony i nie było takich problemów

Opublikowano (edytowane)

Tak ori rom  z tej strony.

Dobrze już śmiga sciąganie po restarcie.

Dlaczego pisze mi o braku miejsca a jest.

Opublikowano (edytowane)

Mały update pisze o braku pamięci gdy chcę zainstalować apki które już miałem a odinstalowałem i nie potrafi zrobić update na nich, ale czasami pozwoli coś zainstalować np cleanera.

Pluje się również gdy chcę instalować apk z pamięci fona.

Opublikowano

Jeśli masz konsolę (terminal emulator android) to wpisz df i podziel się wynikiem. Zobaczymy co tam się dzieJak dla mie

Jak dla mnie bardziej prosto proszę :) gdzie jest konsola czy trzeba ją zainstalować.

Zrobiłem tak ,na nowo soft ,full wipe i instalacja wszystkiego od początku i na razie jest ok.

Tylko ściąganie wszyskiego od początku :(

Troszkę mnie drażni ten soft bo przed tem miałem Huawei i nie miałem żadnych problemów a był tam czysty Android.

Opublikowano

Tak, trzeba zainstalować z Google Play. Aby nie ściągać wszystkiego od nowa po instalacji nowego romu, wcześniej należy zrobić kopię MIUI.

Opublikowano

Mialem tak raz po odinstalowaniu jakiejs apki. Wywalalo komunikat o braku pamieci. Telefon dopiero co instalowalem, swierzo po zakupie, więc poszedl wipe. Pomoglo. Od tego czasu wszystko dziala.

Tap tap from MI2

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...