damianslonek Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Hej. Jeżdżę na rowerze i chcę rejestrować pokonaną trasę przez GPS w telefonie. Próbowałem wiele aplikacji, a w momencie, kiedy wrzucam telefon do kieszeni, telefon/apka gubi sygnał GPS. Zastanawiałem się, czy chodzi o działanie w tle, ale poustawiałem (tak mi się wydaje) wszystko, żeby było w porządku i dziwię się, że nadal gubi mi sygnał. Z góry dzięki za pomoc.
Trello Opublikowano 23 Września 2017 Opublikowano 23 Września 2017 Udało Ci się rozwiązać ten problem? Używasz jakiegoś "pancernego" case-a? Czasami przez grube etui telefon potrafi tracić zasięg.
Hugocss Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Witam, Posiadam od niedawna telefon Xiaomi Redmi 4x i mam problem z sygnałem GPS. Mianowicie dużo jeżdżę na rowerze i biegam używając aplikacji strava. Niestety mam problem, ponieważ gdy włączę aplikację i uruchomię aktywność to wszystko jest ok, bo znajduję mi sygnał GPS i normalnie działa, ale gdy wygaszę telefon to gubi sygnał i nieraz nawet po godzinie go nie znajdzie. Dodam, że tak samo jest na endomondo więc to nie wina aplikacji. Używałem też programów to zapamiętywania i blokowania sygnału ale nie działają, gdy wygaszam telefon to gubi sygnał, lecz gdy mam go włączonego cały czas to sygnał działa normalnie. Jak to naprawić, lub co z tym zrobić
pq78 Opublikowano 19 Lutego 2018 Opublikowano 19 Lutego 2018 Problem znany, trzeba pogrzebać w ustawieniach. Poszukaj na forum, jest już gdzieś odpowiedź. Jednym udaje się to ustawić innym nie.
viader80 Opublikowano 20 Lutego 2018 Opublikowano 20 Lutego 2018 Ustawiena-bateria i wydajnosc-zarzadzaj zużyciem baterii przez aplikacje-wybierz aplikacje-wybierasz strava i ustawiasz" bez ograniczeń". Mi pomogło z Endomondo i AutoMapa.
alk80 Opublikowano 25 Lutego 2018 Opublikowano 25 Lutego 2018 mam ten sam problem, mam włączone "bez ograniczeń" mimo to po wygaszeniu ekranu przestaje działać,wygląda to tak, jakby po wygaszeniu ekranu wyłączny był sygnał GPS, bo aplikacja dalej nalicza czas,miałem podobny problem na telefonie Meizu, tam trzeba było dodać do chronionych aplikacji "usługi Google", ale tu nie widzę na liście nic takiego, nawet gdy zaznaczę że ma pokazać systemowe,ktoś doradzi?
Rekomendowane odpowiedzi