Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI i posiadany smartfon: MIUI-4.2.21, Xiaomi Mi2S

Opis znalezionego błędu / problemu:

Dzisiaj już dostałem 2 smsy, gdzie w pasku powiadomień było napisane "Nieznany nadawca", a po otworzeniu ich, a raczej próbie otworzenia to po prostu znikały i wywalało do pulpitu. O co może chodzić? Sprawdziłem firewall i nie ma nic zablokowane.

Logcat
jeśli napotkałeś FC, koniecznie wstaw logcat!

Dodatkowe informacje

Opublikowano

Cieżko wywróżyć z tego cokolwiek.

Jak będziesz miał z 5 następnych to może będzie problem. 

A tak? Logcat byłby dobry.

No aktualizuj w końcu rom bo od lutego dużo rzeczy było poprawione/naprawione.

Opublikowano

Pisałem już dzisiaj kilka smsów z kilkoma osobami i normalnie się pisało, a tylko te dwa miały taki dziwny przypadek. Spróbuję zainstalować ADB na kompie (kiedyś próbowałem i były problemy z instalowaniem tego) i przy nastepnej okazji jak dam radę, to zrobię logcat. 

Co do nowszych wersji to ciągle mam dylematy, bo podobno nowsze wersje są mniej oszczędne, a obecne funkcjonowanie telefonu nie sprawia mi problemów. Jedyna rzecz, dla jakiej zainstalowałbym KK 4.4, to apki z google play wymagające 4.4.

Opublikowano

Co do sms'ów, to w pierwszej kolejności sprawdź firewall'a, czy nie masz włączonego filtrowania wiadomości od nieznanych numerów lub blacklisty,

po drugie w aplikacji, jak widzisz wątki, przeciągnij kilka razy palcem w dół po ekranie, jak byś biegł, wejdziesz w ukryte sms'y

Opublikowano (edytowane)

Problem chyba rozwiązany, pomogło: 

po drugie w aplikacji, jak widzisz wątki, przeciągnij kilka razy palcem w dół po ekranie, jak byś biegł, wejdziesz w ukryte sms'y

Znalazłem tam dwa kontakty, których nie wrzucałem tam nawet...Myślę, że to sprawka niedawnego wipe i backupa, ale backup byłsprzed kilku dni, gdzie też nie robiłem tego wtedy, tylko kilka miesięcy wcześniej. Całkiem zapomniałem, że istnieje taka funkcja. Temat do zamknięcia!

Edytowane przez Gość
  • 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...