dominikc Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Witam Niedawno rozbiłem w moim telefonie wyświetlacz. Kupiłem nowy i sam go wymieniłem. Przez 2 miesiące działał tak jak powinien, ale kilka dni temu zaczęły się problemy. Nie mogę m.in. rozwinąć belki i używać dolnych przycisków. Jaki może być powód? Rozkręciłem jeszcze raz telefon, aby sprawdzić czy może się coś nie odpięło, ale to nie pomogło. Czy może powodem być na przykład jakaś aktualizacja? Pozdrawiam
Acid Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Wadliwy dotyk na LCD... to dosyć oczywiste. Ewentualnie wgraj MiFlashem z EDL (testpoints na płycie głównej) soft Global od nowa. Może to poprawi dotyk, aczkolwiek skoro problem masz po 2 miesiącach to stawiam na wadliwy dotyk. Innymi słowy ponownie masz do wymiany LCD. Trzeba było u mnie wymienić bo robię to na oryginałach i takie coś nie powinno technicznie się zdarzyć.
mrosi Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Rekomendowane odpowiedzi