demology Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam serdecznie - jestem Jacek. Mam problem z telefonem. Otóż komputer nie widzi mojego telefonu Xiaomi Mi 6. Chciałbym zgrać zdjęcia z wakacji na komputer, a tu echo /nic się nie dzieje/. Zainstalowałem PC Suita i niestety objaw jest taki sami. Dodam tylko, że telefon się ładuje. Czy problem może tkwi w brakującym jakimś sterowniku? Telefon Xiaomi Mi 6, Android 7.1.1., Miui Global 8.2 Stabilna. Mam również Xiaomi Redmi note 4 i tu zaraz po wetknięciu kabla ładowarki USB wyskakuje info: "Użyj USB do: Tylko ładowanie, Przesyłanie plików (MTP) oraz przesyłanie zdjęć (PTP)" świadczy to o tym "że się widzą" . Proszę o podpowiedź co zrobić żeby Mi6 zaczął nadawać na podobnych falach co komputer. Pozdrawiam Jacek Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez demology
sp4ubw Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Wyłącz go i włącz ponownie i podłącz do PC lub wejdź w TWRP i wtedy podłącz. Ewentualnie podłącz pendrive i zgraj na niego albo jak nie masz pendrive z USB-C czy przejsciówki OTG to zainstaluj Total Comamndera i wi-fi plugin i wyślij to przez Wi-FI do Note 4, a z niego zgraj kablem na PC. Masz mnóstwo rozwiązań. Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez sp4ubw
demology Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Strasznie to skomplikowane. Ja po prostu chcę mieć możliwość połączenia telefonu z komputerem - żeby np ściągnąć zdjęcia.
Acid Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Raczej problem Windowsa. Najlepiej obejść to używając serwera FTP z aplikacji Pliki. Łatwiej i działa bez kabli i windows nigdy tego nie popsuje. Wysłane z MI6
demology Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Witam raz jeszcze. Aż boje się powiedzieć, ale problem tkwił w głupim kabelku. Nie wiem z jakiego powodu tknęło mnie podpiąć telefon do kabelka który sobie dokupiłem - a nie do oryginalnego... Z oryginałem działa tak jak powinien. Przepraszam za zamieszanie i oczywiście za pomoc! Pozdrawiam Jacek
mrosi Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. 1
Rekomendowane odpowiedzi