Skocz do zawartości

Xiaomi Mi6 - nie widzi go komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie - jestem Jacek. Mam problem z telefonem. Otóż komputer nie widzi mojego telefonu Xiaomi Mi 6. Chciałbym zgrać zdjęcia z wakacji na komputer, a tu echo /nic się nie dzieje/. Zainstalowałem PC Suita i niestety objaw jest taki sami. Dodam tylko, że telefon się ładuje. Czy problem może tkwi w brakującym jakimś sterowniku? Telefon Xiaomi Mi 6, Android 7.1.1., Miui Global 8.2 Stabilna.

Mam również Xiaomi Redmi note 4 i tu zaraz po wetknięciu kabla ładowarki USB wyskakuje info: "Użyj USB do: Tylko ładowanie, Przesyłanie plików (MTP) oraz przesyłanie zdjęć (PTP)" świadczy to o tym "że się widzą" :-). Proszę o podpowiedź co zrobić żeby Mi6 zaczął nadawać na podobnych falach co komputer.

Pozdrawiam Jacek

Edytowane przez demology
Opublikowano (edytowane)

Wyłącz go i włącz ponownie i podłącz do PC lub wejdź w TWRP i wtedy podłącz. Ewentualnie podłącz pendrive i zgraj na niego albo jak nie masz pendrive z USB-C czy przejsciówki OTG to zainstaluj Total Comamndera i wi-fi plugin i wyślij to przez Wi-FI do Note 4, a z niego zgraj kablem na PC. Masz mnóstwo rozwiązań. 

Edytowane przez sp4ubw
Opublikowano

Raczej problem Windowsa.
Najlepiej obejść to używając serwera FTP z aplikacji Pliki. Łatwiej i działa bez kabli i windows nigdy tego nie popsuje.

Wysłane z MI6

Opublikowano

Witam raz jeszcze. Aż boje się powiedzieć, ale problem tkwił w głupim kabelku. Nie wiem z jakiego powodu tknęło mnie podpiąć telefon do kabelka który sobie dokupiłem - a nie do oryginalnego...  Z oryginałem działa tak jak powinien. Przepraszam za zamieszanie i oczywiście za pomoc!

Pozdrawiam Jacek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...