ajemm Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Cześć. Mam problem. Jak dostałam telefon nie zagłębiałam się aż tak w system, raczej byłam podekscytowana nakładką MIUI, dlatego jak przeniosłam kontakty nie sprawdzałam czy wszystko jest ok. Miesiąc temu szukałam jakiegoś numeru(wcześniej nigdy nie wchodziłam w kontakty,wszystko robiłam z aplikacji sms) i patrzę a tam jakaś Anka, Piotrek i 5 innych nie moich kontaktów.. zaniepokoiło mnie to ale pomyślałam że to może z kartą mi coś dodatkowo przeniosło czego nie pamiętam, usunełam i po sprawie. Wczoraj wchodzę znowu a tu kolejny nowy kontakt Piotr Kozik i jeszcze jakieś nie polskie imię. Wchodzę na mesengera a tam kolejne kwiatki w czacie mam pełno ludzi których kompletnie nie znam.. Dodanych ostatnio, wcześniej ale i dzień po otrzymaniu telefonu. Czy ktoś mi wyjaśni o co chodzi? Czyżby ktoś mi się włamał? Czyżbym dostała telefon przez kogoś używany? Proszę o pomoc Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez ajemm
Nezumi Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Jak dostałaś telefon, to logowałaś się do konta Xiaomi?
ajemm Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Do konta Xiaomi zalogowałam się po ponad dwóch tygodniach od otrzymania telefonu.
skay77 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Ja bym sie wylogoeal z tego konta utworzyl nowe i tam wrzucil swoje kontakty,najwidoczniej ktos sobie jaja robi i sie loguje pod te konto i dodaje sobie co chce i takze czyta twoje esy juz nie mowiac o twoich fotkach w neglizu (:Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
ajemm Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Dzięki, zaraz to uczynię, jedyny pocieszający fakt, że takich fotek na telefonie nie mam Ale samo wylogowanie wystarczy? Nic nie usuwać, nie czyścić? Tylko utworzyć nowe?
Snajper Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 A ja jeszcze dodam sprawdź wersję miui(ustawienia-informacjie o telefonie) Sprawdź konta Google może jest drugie podpięte A na Xiaomi koncie najpierw bym porządek że wszystkim tam zgromadzonym zrobił i się wylogował
skay77 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Utworz nowe ,a tego konta usun urzadzenie i sie wylogujWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu TapatalkaJescze bym napisal do tego goscia co ci sprzedal Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
ajemm Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Wstawiam screena. Jeżeli chodzi o konto Google sprawdzałam widnieje tylko moje, dodam, że nikt inny nie logował się u mnie na telefonie nigdzie ani na gmailu, ani na innych aplikacjach.
Snajper Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Dnia 9.08.2017 o 17:00, ajemm napisał: Wstawiam screena. Jeżeli chodzi o konto Google sprawdzałam widnieje tylko moje, dodam, że nikt inny nie logował się u mnie na telefonie nigdzie ani na gmailu, ani na innych aplikacjach. Ja bym dla świętego spokoju przywrócił do ustawień fabrycznych tak na wszelki wypadek przynajmniej się śmieci wyczyści. Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez mrosi Edycja cytowanej zawartości
skay77 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Oby sie pojawil monit ze telefon jest juz przypisany do innego konta Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu TapatalkaNieWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 15 minut temu, ajemm napisał: Wstawiam screena. Jeżeli chodzi o konto Google sprawdzałam widnieje tylko moje, dodam, że nikt inny nie logował się u mnie na telefonie nigdzie ani na gmailu, ani na innych aplikacjach. A dlaczego winić konto Xiaomi? Tam co najwyżej tworzy się kopia kontaktów z innych kont. Bardziej prawdopodobny winowajca to Facebook i mesenger. Wejdź w menu kontaktów i tam Ustawienia wyświetlania, Slonfiguruj listę kontaktów. Tam masz konta z których telefon wyświetla kontakty i możesz zobaczyć z którego pochodzą te nieznane. 1
Nezumi Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, Snajper napisał: Ja bym dla świętego spokoju przywrócił do ustawień fabrycznych tak na wszelki wypadek przynajmniej się śmieci wyczyści. Jeżeli ma syfa dograne do systemu, to fabryczne nic nie dadzą, tutaj trzeba unlock i flash... 1
Snajper Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) 31 minut temu, Nezumi napisał: Jeżeli ma syfa dograne do systemu, to fabryczne nic nie dadzą, tutaj trzeba unlock i flash... Wygląda na oficjalny global Też pomyślałem o syfmiui. Ale to wygląda na któreś z kont lub aplikacji Facebook. Ale ustaleniami fabrycznymi to chodzi bardziej o wykaswanie plików,aplikacji po poprzednim użytkowniku może nawet się nie rzucają w oczy a coś jest może. Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Snajper
Nezumi Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 27 minut temu, Snajper napisał: Wygląda na oficjalny global Też pomyślałem o syfmiui. Ale to wygląda na któreś z kont lub aplikacji Facebook. Ale ustaleniami fabrycznymi to chodzi bardziej o wykaswanie plików,aplikacji po poprzednim użytkowniku może nawet się nie rzucają w oczy a coś jest może. Niby kupiony był "nowy" więc nie powinno być mowy o "poprzednim" użytkowniku. Tutaj winne jest albo konto Google, albo sam FB/mess jeżeli sobie sparowała kontakty w tych apkach.
ajemm Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Chłopaki, nie jestem zbyt ogarnięta w tych sprawach.. Wydaje mi się, że "syfmiui" nie mam, ale ręki sobie uciąć nie dam, kupowałam nowy telefon. Poprostu boję się, że ktoś sobie weźmie z mojego telefonu coś ważnego, mam tu aplikacje do konta milenium, konto gmail które jest moim jedynym kontem do wszystkich innych. Mesengera pobrałam by móc odczytywać wiadomości- nie przypisywał go do swojego numeru tel. Aplikacji facebook w ogóle nie mam.
Snajper Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) 36 minut temu, ajemm napisał: Chłopaki, nie jestem zbyt ogarnięta w tych sprawach.. Wydaje mi się, że "syfmiui" nie mam, ale ręki sobie uciąć nie dam, kupowałam nowy telefon. Poprostu boję się, że ktoś sobie weźmie z mojego telefonu coś ważnego, mam tu aplikacje do konta milenium, konto gmail które jest moim jedynym kontem do wszystkich innych. Mesengera pobrałam by móc odczytywać wiadomości- nie przypisywał go do swojego numeru tel. Aplikacji facebook w ogóle nie mam. Mesenger Google czy mesenger Facebook na hasło Najbezpieczniej to wgrać soft przez mifleshem na komputerze na świeżo. I po przeglądać wszystkie aplikacje które kopiują kontakty pozmieniać hasła(mesenger) Czasem tak bywa że ktoś coś ogląda gdzieś się zaloguje i zapomni w sklepie i się rozmyśli Sprawdź dokładnie ustawienia mesengera (konto email,kopia kontaktów.itd) zmień hasło Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Snajper 1
Rekomendowane odpowiedzi