Loko_Poko Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam. posiadam Xiaomi redmi note 4 z Android 6 i miui 8, snapdragon wersja global. Mam problem z aplikacją działającą w tle, przynajmniej myślę, że problem tego dotyczy. A więc mam wgrany antyradar Yanosik i działa on tylko jak jest podświetlony wyświetlacz, gdy wygasa, jakby system usypiał gps i zaraz po wygaszeniu ekranu krzyczy brak zasięgu gps Yanosik działa dalej. Jak tylko podświetlę ekran od razu łapie gps i problem znika do następnego wygaszenia. Dzieje się tak po 3G i po wifi. Uprawnienia na Yanosika nadałem chyba wszystkie, praca w tle załączona, w Ustawienia-->Bateria i wydajność-->Zarządzaj (...)->Wybierz Aplikacje-->Yanosik-->Bez ograniczeń i dodatkowo niżej mam jeszcze zezwól na lokalizację w tle. Gdzie leży problem, gdzie szukać przyczyny?
tpawel Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Trzeba włączyć też pływające okna, przy Yanosiku musi być komplet. Albo dasz mu wszystko i dziala,albo nie i się wykrzacza
Loko_Poko Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) A podpowiesz gdzie konkretnie włączyć te pływające okna i o jaki komplet chodzi? Ok znalazłem pływające okna, ale dalej to samo. Odkryłem jeszcze, że jak nie mam włączonego oszczędzania energii to działa normalnie. Gdzie jeszcze szukać? Edytowane 7 Sierpnia 2017 przez Loko_Poko
FromWP Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 50 minut temu, Loko_Poko napisał: jak nie mam włączonego oszczędzania energii to działa normalnie. No to znalazłeś rozwiązanie, wyłącz to oszczędzanie energii, bo to i tak g... daje. Resztę masz w Ustawienia, Zainstalowane aplikacje, tam Yanosik i uprawnienia i dodatkowe uprawnienia.
Loko_Poko Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) Pomogło też: ustawienia - bateria i wydajność - zarządzaj użyciem baterii przez aplikacje - tryb oszczędzania baterii - nie blokuj. Dziwne, że jak włączę tryb oszczędzania baterii i dodam Yanosika do wyjątków to i tak nie działa. Edytowane 7 Sierpnia 2017 przez Loko_Poko
mrosi Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zapoznaj się z Samouczkiem MIUIPolska: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.zdunex25.tutorial
mrosi Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi