Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. posiadam Xiaomi redmi note 4 z Android 6 i miui 8, snapdragon wersja global. Mam problem z aplikacją działającą w tle, przynajmniej myślę, że problem tego dotyczy. A więc mam wgrany antyradar Yanosik i działa on tylko jak jest podświetlony wyświetlacz, gdy wygasa, jakby system usypiał gps i zaraz po wygaszeniu ekranu krzyczy brak zasięgu gps Yanosik działa dalej. Jak tylko podświetlę ekran od razu łapie gps i problem znika do następnego wygaszenia. Dzieje się tak po 3G i po wifi. Uprawnienia na Yanosika nadałem chyba wszystkie, praca w tle załączona, w  Ustawienia-->Bateria i wydajność-->Zarządzaj (...)->Wybierz Aplikacje-->Yanosik-->Bez ograniczeń  i  dodatkowo niżej mam jeszcze zezwól na lokalizację w tle. Gdzie leży problem, gdzie szukać przyczyny?

Opublikowano (edytowane)

A podpowiesz gdzie konkretnie włączyć te pływające okna i o jaki komplet chodzi?

Ok znalazłem pływające okna, ale dalej to samo.

Odkryłem jeszcze, że jak nie mam włączonego oszczędzania energii to działa normalnie. Gdzie jeszcze szukać?

Edytowane przez Loko_Poko
Opublikowano
50 minut temu, Loko_Poko napisał:

jak nie mam włączonego oszczędzania energii to działa normalnie. 

No to znalazłeś rozwiązanie, wyłącz to oszczędzanie energii, bo to i tak g... daje. Resztę masz w Ustawienia, Zainstalowane aplikacje, tam Yanosik i uprawnienia  i dodatkowe uprawnienia.

Opublikowano (edytowane)

Pomogło też: ustawienia - bateria i wydajność - zarządzaj użyciem baterii przez aplikacje - tryb oszczędzania baterii - nie blokuj. Dziwne, że jak włączę tryb oszczędzania baterii i dodam Yanosika do wyjątków to i tak nie działa.

Edytowane przez Loko_Poko
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...