Pawel978 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Witam, zachęcam dzielenia się opiniami i porównaniami miui 8 miuipolska/xiaomi.eu (stable i dev) i global (stable i dev). Na stronie miuipolska znajduje się porównanie, natomiast temat jest po to żeby każdy mógł się wypowiedzieć jak to u niego wygląda. Wolisz xiaomi.eu czy global? Co lepiej według ciebie działa? Jesteś zadowolony z xioami.eu/global - która wersja, dlaczego jest dobra itd. Zapraszam do merytorycznej dyskusji. Myślę że może to być pomocne dla użytkowników naszego modelu w chwili gdy trzeba wybrać xiaomi.eu czy global. Zacznę pierwszy. Dla mnie global póki co ma przewagę nad xiaomi.eu. W moim przypadku bateria działa lepiej na global dev który aktualnie użytkuję. Xiaomi.eu bardzo lubiłem za to że miał w większości wszystkie aplikacje które potrzebowałem i nic więcej. Global natomiast ma sporo aplikacji google które są mi niepotrzebne a bez roota nie da się ich usunąć. Bateria lepiej sprawuje mi się na global ale nie wiem czemu, może jest tak u mnie, sam nie wiem. Działanie jest porównywalne według mnie ale moja opinia jest taka że jeśli chodzi o global to lepiej działa dev niż stable. 1
skay77 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Wiadomo że nasz ROM lepiej dziala jak jesteś na globalizacji to te poprawki co ja dziś mam będziesz miał za 2 miechy i nie piszcie Stable (: tak samo dziś mogę powiedzieć że siedzę na Stable choć nie aktualizowałem go od wczoraj (; powodzenia z takim mysleniemWysłane z mojego MI 5s Plus mokeedev
Pawel978 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2017 3 godziny temu, skay77 napisał: Wiadomo że nasz ROM lepiej dziala jak jesteś na globalizacji to te poprawki co ja dziś mam będziesz miał za 2 miechy i nie piszcie Stable (: tak samo dziś mogę powiedzieć że siedzę na Stable choć nie aktualizowałem go od wczoraj (; powodzenia z takim mysleniem Wysłane z mojego MI 5s Plus mokeedev Możesz jaśniej i doprecyzować o co ci chodzi?
szunaj4 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 5 godzin temu, skay77 napisał: Wiadomo że nasz ROM lepiej dziala jak jesteś na globalizacji to te poprawki co ja dziś mam będziesz miał za 2 miechy i nie piszcie Stable (: tak samo dziś mogę powiedzieć że siedzę na Stable choć nie aktualizowałem go od wczoraj (; powodzenia z takim mysleniem Wysłane z mojego MI 5s Plus mokeedev Też nic z tego nie zrozumiałem . Ja od zawsze siedzę na global dev, nigdy nie korzystałem z miuipolska, bo zwyczajnie nie mam żadnych problemów z telefonem. Wszystko działa jak należy
maniel Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 od dawna używam xiaomi.eu, wcześniej używałem global dev, zauważyłem tylko pare różnic w tłumaczeniach jak i rzeczy którymi szczyci się xiaomi.eu, jakichś większych różnic jeśli chodzi o działanie nie znalazłem
Nezumi Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi