Skocz do zawartości

MIUI 8 xiaomi.eu vs global - prównanie w rzeczywistości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zachęcam dzielenia się opiniami i porównaniami miui 8 miuipolska/xiaomi.eu (stable i dev) i global (stable i dev). Na stronie miuipolska znajduje się porównanie, natomiast temat jest po to żeby każdy mógł się wypowiedzieć jak to u niego wygląda. Wolisz xiaomi.eu czy global? Co lepiej według ciebie działa? Jesteś zadowolony z xioami.eu/global - która wersja, dlaczego jest dobra itd. Zapraszam do merytorycznej dyskusji. Myślę że może to być pomocne dla użytkowników naszego modelu w chwili gdy trzeba wybrać xiaomi.eu czy global. Zacznę pierwszy.

Dla mnie global póki co ma przewagę nad xiaomi.eu. W moim przypadku bateria działa lepiej na global dev który aktualnie użytkuję. Xiaomi.eu bardzo lubiłem za to że miał w większości wszystkie aplikacje które potrzebowałem i nic więcej. Global natomiast ma sporo aplikacji google które są mi niepotrzebne a bez roota nie da się ich usunąć. Bateria lepiej sprawuje mi się na global ale nie wiem czemu, może jest tak u mnie, sam nie wiem. Działanie jest porównywalne według mnie ale moja opinia jest taka że jeśli chodzi o global to lepiej działa dev niż stable.

• Like 1
Opublikowano

Wiadomo że nasz ROM lepiej dziala jak jesteś na globalizacji to te poprawki co ja dziś mam będziesz miał za 2 miechy i nie piszcie Stable (: tak samo dziś mogę powiedzieć że siedzę na Stable choć nie aktualizowałem go od wczoraj (; powodzenia z takim mysleniem

Wysłane z mojego MI 5s Plus mokeedev

Opublikowano
3 godziny temu, skay77 napisał:

Wiadomo że nasz ROM lepiej dziala jak jesteś na globalizacji to te poprawki co ja dziś mam będziesz miał za 2 miechy i nie piszcie Stable (: tak samo dziś mogę powiedzieć że siedzę na Stable choć nie aktualizowałem go od wczoraj (; powodzenia z takim mysleniem

Możesz jaśniej i doprecyzować o co ci chodzi?

Opublikowano
5 godzin temu, skay77 napisał:

Też nic z tego nie zrozumiałem ^_^ .

Ja od zawsze siedzę na global dev, nigdy nie korzystałem z miuipolska, bo zwyczajnie nie mam żadnych problemów z telefonem. Wszystko działa jak należy ;-)

• 9 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...