Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój MI6 od kilku dni zaczął samodzielnie przechodzić w tryb cichy. Dzieje się tak często podczas przeglądania stron internetowych. Ponadto wysuwa się belka ściszania.

Mam zainstalowany soft miui.eu 7.7.20. Wcześniej wszystko śmigało i nie było żadnych problemów. Czy ktoś z użytkowników miał do czynienia z takim problemem?

Opublikowano
34 minuty temu, kolek napisał:

Czy ktoś z użytkowników miał do czynienia z takim problemem?

Włącz telefon w trybie TWRP i w sekcji Wyczyść / Wipe wybierz Zaawansowane / Advanced wybierz Dalvik/ART i cache. Przesuń suwak aby potwierdzić i ponownie uruchom telefon do systemu. Sprawdź, czy pomoże.

• Like 1
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. Niestety ale nie mogę uruchomić telefonu w trybie TWRP. Przy kombinacji vol+ i power oraz z poziomu aktualizacji telefon uruchamia się w trybie fastboot? Trzy dni  temu próbowałem wgrać system i telefon zpętlał się, ciągle uruchamiając się w TWRP. Dłuższe przytrzymanie przycisku power spowodowało uruchomienie systemu z ustawieniami fabrycznymi. Już nic nie rozumiem. Może spróbuję najpierw wgrać aktualną wersję TWRP? Czy nie stracę danych?

Opublikowano
1 godzinę temu, kolek napisał:

Dziękuję za odpowiedź. Niestety ale nie mogę uruchomić telefonu w trybie TWRP. Przy kombinacji vol+ i power oraz z poziomu aktualizacji telefon uruchamia się w trybie fastboot? Trzy dni  temu próbowałem wgrać system i telefon zpętlał się, ciągle uruchamiając się w TWRP. Dłuższe przytrzymanie przycisku power spowodowało uruchomienie systemu z ustawieniami fabrycznymi. Już nic nie rozumiem. Może spróbuję najpierw wgrać aktualną wersję TWRP? Czy nie stracę danych?

Nie, danych nie powinieneś stracić. Ani wskutek wgrania TWRP, ani czyszczenia ART/Dalvik i cache.

Nie mniej, "strzeżonego...", więc dla własnego komfortu psychicznego zgraj sobie istotne dane na komputer PC.

• Like 1
Opublikowano

Za którymś razem udało się uruchomić w trybie TWRP. Wykonałem czyszczenie i obserwuje. Na tą chwilę się nie wycisza. Dziękuję za pomoc.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...