Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Zostałem nabywcą XIaomi mi6. Szukałem fora i nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi, a temacie ROMów jestem laikiem. Byłbym wdzięczny za okazanie pomocy.

Wersja MIUI:

MIUI Global 8.2 | Stabilna

8.2.0.2(NCAMIEC)

To zwykłe MIUI, czy tzw SYF MIUI?

Pytanie nr 2 :) Czemu każdy zmienia te ROMY, co tak na prawdę jest złego w tym syfmiui? Ja po nie całym dniu użytkowania nie widzę większej różnicy (wcześniej używałem na innym telefonie oryginalny miui)

I trzecie pytanie, jeśli po Waszej analizie wyjdzie, że mam ten syfmiui i wypadałoby go zmienić to jaki ROM powinienem zmeinić? Ten nasz miui polska, czy oryginalny miui, jakie są różnice?

Z góry dziękuję za okazaną pomoc i pozdrawiam.

Edytowane przez Hex21
błąd
Opublikowano

Powinienem Ci ten temat wywalić do kosza, ale nich Ci będzie...

1. Jeżeli soft nie znajduje się na liście na en.miui.com w dziale download, to znaczy, że jest przerabiany. Twój jest przerabiany, bo soft oficjalny global to 8.2.2.0, a co za tym idzie, możesz mieć na telefonie rzeczy, o których Ci się nie śniło, a jakiś sprytny majfriend, będzie tylko zbierać Twoje dane i sprzedawać Bóg wie komu.

2. Oczywiście, że zmieniaj. Polecam Xiaomi.eu, ale jak nie chcesz to i zwykły global ujdzie w tłoku...

Opublikowano
Przed chwilą, galakty napisał:

A to nie jest ten soft, co na początku IBG wgrywał i ludzie dostawali na nim OTA?

Nic takiego nie obiło mi się o "oczy", ale oficjalnie dostępny jest 8.2.2.0, ten i tylko ten. Mimo wszystko, nie zaszkodzi mu aktualizacja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...