modliha Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) Witam Jestem nowy, forum bardzo duże, jeśli jest post przepraszam. Mam Mi5 i jest super. JEDNAK poczytując sms wyłączam ekran przyciskiem blokady (bo już wszystko wiem ) i egzystuję dalej. Gdy przychodzi połączenie, dzwoni telefon, wibruje ALE na ekranie mam tapetę blokady. Muszę odblokować telefon, wyjść z menu SMS w którym byłem wcześniej i odebrać , lub spuścić pasek powiadomień i tam jest powiadomienie że ktoś właśnie dzwoni. Czy można ustawić tak ekran żeby podczas przebywania w innych menu lub aplikacjach , zostały one zrzucane w tło i jako nadrzędne pojawiło się połączenie ?? Strasznie to przeszkadza w użytkowaniu. Nawet nie wiem kto dzwoni. Dzięki Adrian Edytowane 24 Lipca 2017 przez modliha
can5ona Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 Czyli wyłączasz ekran a nie uruchamiasz blokady z tego co widzę po opisie. Ja mam tak ustawione, że przycisk power włącza blokadę ekranu i wykonując takie kroki jak opisałeś (czytam sms, klikam power i dzwonię do siebie z drugiego telefonu dla sprawdzenia) wyświetla mi się ekran połączenia a nie sms.
modliha Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Opublikowano 24 Lipca 2017 Wyłączenie ekranu i blokada u mnie działają razem. Zawsze pyta się mnie o wzór lub odcisk palca. Pisząc sms i wyłączając ekran, przy połączeniu przychodzącym mam blokadę , odblokuję i widzę menu sms gdzie pisałem. Muszę tak jakby wymusić pokazanie przychodzącego połączenia. Mam 6,0,1 MXB48T Androida MIUI Global 8.1 8,1,2,0 (MAMIDi) może jest jakiś update ? tel. twierdzi że nie ma.
can5ona Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zmień region na Indie - wtedy pozwoli ci na aktualizację do nowej wersji. Być może to rozwiąże twój problem. BTW - u mnie (wyłączony ekran + blokada [też mam ustawiony wzór lub odcisk palca]) podczas połączenia przychodzącego pojawia się po prostu możliwość jego odebrania - nie muszę odblokować ekranu aby odebrać - po prostu odbieram lub odrzucam.
Rekomendowane odpowiedzi