Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jestem nowy na forum. 

Mam następujący problem: w nowo zakupionym samochodzie renault 3 generacji (radio radiosat) nie mogę nawiać połączenia z wbudowanym w auto zestawem głośnomówiącym. 

Przy procedurze łączenia, telefon wykrywa samochodowy zestaw, ale nie może się z nim połączyć. Na ekranie multimedialnym samochodu jest informacja o konieczności wpisania czterocyfrowego kodu, jednak telefon od razu odrzuca próbę połączenia wyświetlając komunikat "nieprawidłowy pin urządzenia", mimo iż wcześniej nawet nie wyświetla prośby o jego wpisanie. Co ciekawe, problem dotyczy tylko telefonu xiaomi, na innych (Sony xperia, Huawei ) działa bez problemu. Proszę o pomoc 

Android 6,0 MRA 58K, miui global 8.2 

Opublikowano

Rozumiem ,że masz Mi note. Jeśli nie to jaki ? Jak masz Mi note to wgraj eu wersje 6.9.29 lub inną z września 2016r . Ja na tej wersji nie miałem problemu z żadnym autem.

Opublikowano
5 minut temu, Hilus napisał:

Tak, mam redmi note 4.

Trochę mnie przeraża wgrywanie tej wersji do telefonu, patrząc na stopień skomplikowania...

Nie bardzo wiesz o czym rozmawiamy. Jaki telefon masz? Wątek założyłeś w dziale Mi Note...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 15.07.2017 o 22:05, Hilus napisał:

Witam wszystkich, jestem nowy na forum. 

Mam następujący problem: w nowo zakupionym samochodzie renault 3 generacji (radio radiosat) nie mogę nawiać połączenia z wbudowanym w auto zestawem głośnomówiącym. 

Przy procedurze łączenia, telefon wykrywa samochodowy zestaw, ale nie może się z nim połączyć. Na ekranie multimedialnym samochodu jest informacja o konieczności wpisania czterocyfrowego kodu, jednak telefon od razu odrzuca próbę połączenia wyświetlając komunikat "nieprawidłowy pin urządzenia", mimo iż wcześniej nawet nie wyświetla prośby o jego wpisanie. Co ciekawe, problem dotyczy tylko telefonu xiaomi, na innych (Sony xperia, Huawei ) działa bez problemu. Proszę o pomoc 

Android 6,0 MRA 58K, miui global 8.2 

Chciałbym odświeżyć wątek bo mam ten sam problem. Redmi Note 4 Pro (snap 625). Próbowałem usuwania wszystkich sparowanych urządzeń i przywracania do ustawień fabrycznych zarówno radia jaki mojego Note 4. Nadal nie działa.

Dnia 17.07.2017 o 08:00, MD13 napisał:

Rozumiem ,że masz Mi note. Jeśli nie to jaki ? Jak masz Mi note to wgraj eu wersje 6.9.29 lub inną z września 2016r . Ja na tej wersji nie miałem problemu z żadnym autem.

Czy możną tę wersję wgrać do Note 4 Pro? Jakiś poradnik jak to zrobić?

Edytowane przez krokodyl1
Opublikowano
20 godzin temu, krokodyl1 napisał:

Chciałbym odświeżyć wątek bo mam ten sam problem. Redmi Note 4 Pro (snap 625). Próbowałem usuwania wszystkich sparowanych urządzeń i przywracania do ustawień fabrycznych zarówno radia jaki mojego Note 4. Nadal nie działa.

Czy możną tę wersję wgrać do Note 4 Pro? Jakiś poradnik jak to zrobić?

To jest dział dla MI NOTE / MI NOTE PRO, a nie dla Redmi Note 4 Pro !!!

Pytanie czy dla tego fonu jest ta wersja? Sprawdź na serwerze. A jak tak to poczytaj poradniki . Jaki masz teraz rom?

• mrosi zmienił(a) tytuł na Bluetooth - brak polaczenia w aucie
Opublikowano
Dnia 17.07.2017 o 08:00, MD13 napisał:

Global 8.5 | 8.5.8.0

Opublikowano
19 godzin temu, krokodyl1 napisał:

Global 8.5 | 8.5.8.0

To musisz postępować tak jak w poradniku. Na EU możesz nie mieć tych problemów co na globalu z BT. Ja kiedyś miałem problem z BT na Redmi note lte po pół roku to naprawili więc szansa jest. Proponuje abyś przeszedł na eu na najnowszy soft. ( czytaj poradnik jak przejść )

Opublikowano (edytowane)

Też mam Renault III. U mnie od razu sparowało i na najnowszym Globalu i na EU. Z tym, że na EU wyświetlacz w samochodzie pokazuje mi dziwną nazwę telefonu. Z tego co sobie przypominam gdzieś przy parowaniu była chyba opcja o widoczności urządzenia. Nie jestem pewien ale coś mi się tak kojarzy. Jak jutro będę miał chwilę to postaram się to zweryfikować. 

Edytowane przez gba1111
EDIT: Sparowało bez żadnego problemu. Nic nie musiałem robić poza wpisaniem PIN
  • Heisenberg zmienił(a) tytuł na Bluetooth - brak połączenia w aucie
Opublikowano

Witam.

Mam problemy ze sparowaniem mojego telefonu Xiaomi Redmi Note 4 (Android 7.0, MIUI global 8.5) z zestawem głośnomówiącym Renault Laguna Radioset.

Nie jest to pierwszy telefon, który parowałem do Laguny i jak do tej pory było wszystko OK. Telefon ten poprzez bluetooth paruje się z zestawem w innym samochodzie np Kia.

Kiedy na telefonie pojawia się miejsce na wpisanie kodu z Radiosetu, jeszcze przed jego wpisaniem kod w Radiosecie znika a na telefonie znika okienko na wpisanie kodu i pojawia się informacja, że sparowanie się nie powiodło.

Może ma ktoś jakiś pomysł na pozytywne rozwiązanie tej sytuacji.

Dodam, że w Radiostacie nie ma żadnych powiązanych telefonów.

Pozdrawiam.

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam problem ze sparowaniem telefonu Redmi Note 4x 4/64 (snapdragon) z systemem audio w aucie Ford Grand c-max - radio seryjne SONY, problem polega na tym że podczas wysyłania przez radio kodu do sparowanie nie pojawia się okno do wpisania tego kodu na fonie tzn. pojawia się przez ułamek sekundy i znika, nie mam możliwości wpisania kodu i sparowania telefonu, zainstalowany najnowszy MIUI 9 by xiaomi.eu 7.10.26 (rozwojowa). Próbowałem również sparować telefon przez różne aplikacje do bluetooth z Google Play bez rezultatu, resetowanie też nic nie daje. Proszę o pomoc. Dzięki :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Mi pomógł pewien mądry człowiek, spróbuj postępować wg poniższego schematu:

Krok po kroku

-Połączenie Bluetooth

-Połącz nowy telefon i jak zniknie kod po wykryciu w telefonie to teraz można podłączyć z audio

-Połącz urządzenie audio wyskoczy że musisz wpierw podłączyć telefon nie zwracaj na to uwagi

- kliknij teraz na telefonie wykryte urządzenie głośnomówiące z samochodu i ukaże się kod na wyświetlaczu w samochodzie wpisz 0000 i potwierdź ok, nastąpi sparowanie, w telefonie napiszę że podłączono bez telefonu ale tylko na 10 sekund po chwili sparuje się cały telefon

Mi to zadziałało, daj znać czy Tobie też.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...