Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Posiadam dwa telefony w sieci Virgin Mobie (Redmi Note 3 Pro oraz Redmi Note 4).

Nigdy na obecnym Redmi Note 3 nie udało mi się nawiązać połączenia w technologii HD Voice, próbowałem wszystkiego. Na koniec olałem ten temat i zrzuciłem to na to, iż telefon nie jest w wersji Global.

Dziś przyszedł do mnie nowy Redmi Note 4 w wersji Global i przystąpiłem do testów. Starałem się wielokrotnie dzwonić z jednego telefonu na drugi, próbując uruchomić HD voice. Zmieniałem sieci z Virgin Mobile na Play lub inne, wybierałem preferowane 3G lub LTE.

Ani razu nie udało mi się nawiązać połączenia w jakości HD.

Oba telefony posiadają oryginalne romy.

Czy macie jakieś konkretne wskazówki?

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, driftking12 napisał:

A ty masz global czy xiaomi.eu?

Ja mam standardową wersję, który była zainstalowana po zakupie z Gearbest, aktualizacje dostaję normalnie - V8.2.10.0.MCFMIDL (w Redmi Note 4)

Edytowane przez Pawel7
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

U mnie nigdy nie pojawiła się ikonka HD Voice (mam globala), ale łącząc się z osobami, które korzystają z tej funkcji (jeśli jestem w zasięgu orange) to połączenie jest wyraźnie lepsze, więc mam wrażenie, że działa hd.

Źle patrzyłem (szukając na górze ekranu ikonki HD)... telefon łączy mi się z hd voice bez problemu, tyle, że info o tym wyświetla na środku ekranu obok informacji do kogo dzwonię.

Edytowane przez sebastiw
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A macie włączone WoLTE? Ja po włączeniu mam cały czas HD voice.
Plus w w zasięgu LTE, H+ czy 3g. Bez różnicy. Przy wyłączonym było tylko przy lte

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Plus w w zasięgu LTE, H+ czy 3g. Bez różnicy. Przy wyłączonym było tylko przy lte

Tak, na pewno dzwoniłeś w LTE :D
Opublikowano
Tak, na pewno dzwoniłeś w LTE
Ciemny nie jestem. Czytać potrafię. Napisałem tylko że po włączeniu HD voice działało zawsze.
Przed tym nie zawsze było.

Opublikowano
Z Twojego postu wynika że do momentu włączenia opcji VoLTE miałeś znaczek HD tylko w przypadku połączeń w LTE
Mogę opisać szczegółowo testowanie moich połączeń. Nie chciałem nikogo wprowadzić w błąd. Bardziej o to mi chodziło, że włączając opcję miałem hd voice wszędzie a przed włączeniem tylko w zasięgu LTE

Opublikowano

No raczej to oczywiste

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Odnawiam temat. Proszę napiszcie czy na Redmi Note 4 Global 9.2.2.0 Android 7.0, Snapdragon macie w ogóle możliwość włączenia funkcji Volte czy HD Voice. U mnie po aktualizacji MIUI do 9-tki w menu Karty SIM i sieci komórkowe zniknął przełącznik volte i przy połączeniach nie wyświetla mi się w trakcie połączenia że jest HD. Jestem w T-Mobile i mam włączone Preferowane sieci LTE.

Screenshot_2018-02-28-13-35-49-554_com.android.phone.thumb.png.c486fc41aaad51658e720b31338bd222.pngScreenshot_2018-02-28-13-49-37-591_com.android.phone.thumb.png.bfbd689a619a0d8e2759435bb407873d.png

Edytowane przez wenazyr
Opublikowano

Witam. Ja posiadam RN4 na MTK i po ostatniej aktualizacji do wersji MIUI 9.2.2.0 na androidzie 6.0 zniknęła funkcja włączania Volte, wydaje mi się że wcześniej była. Powiem że nigdy nie widziałem by pokazało się u mnie HD Voice, a korzystam z dwóch sieci Play i Orange. Także nie wiem od czego to zależy że jedni mają a inni nie ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

mam RN4 kupiony tydzień temu na GB i niestety też nie mam HD Voice - brakuje przełącznika i sama jakość rozmowy jest niska (mam porównanie). Posiadam wersję 8.2.10.0 global

Trochę pogrzebałem na yt i zobaczyłem, że po zmianie regionu ta opcja się pojawia - zmieniłem sobie na Indie (XD) i pojawiło się VoLTE

Edytowane przez piotrekk10
Dodana istotna uwaga (imho)
  • Thanks 1