Pawel7 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 Cześć! Posiadam dwa telefony w sieci Virgin Mobie (Redmi Note 3 Pro oraz Redmi Note 4). Nigdy na obecnym Redmi Note 3 nie udało mi się nawiązać połączenia w technologii HD Voice, próbowałem wszystkiego. Na koniec olałem ten temat i zrzuciłem to na to, iż telefon nie jest w wersji Global. Dziś przyszedł do mnie nowy Redmi Note 4 w wersji Global i przystąpiłem do testów. Starałem się wielokrotnie dzwonić z jednego telefonu na drugi, próbując uruchomić HD voice. Zmieniałem sieci z Virgin Mobile na Play lub inne, wybierałem preferowane 3G lub LTE. Ani razu nie udało mi się nawiązać połączenia w jakości HD. Oba telefony posiadają oryginalne romy. Czy macie jakieś konkretne wskazówki?
tpawel Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 Kup starter np Orange za 5zeta i sprawdź.
palibrzuch Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 U mnie często wyskakuje ikona HD przy połączeniu, tzn, że działa?
driftking12 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 U mnie nie ma takiej ikony a mam global stable. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 Z tego co pamiętam to nie na każdym bulidzie było HD voice na globalu
driftking12 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 A ty masz global czy xiaomi.eu? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Pawel7 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) 15 godzin temu, driftking12 napisał: A ty masz global czy xiaomi.eu? Ja mam standardową wersję, który była zainstalowana po zakupie z Gearbest, aktualizacje dostaję normalnie - V8.2.10.0.MCFMIDL (w Redmi Note 4) Edytowane 14 Lipca 2017 przez Pawel7
palibrzuch Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 A ty masz global czy xiaomi.eu? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Ja mam xiaomi.eu
driftking12 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Ale to w trakcie połączenia macie widoczna jakaś ikonę która potwierdza korzystanie z HD Voice?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
sebastiw Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) U mnie nigdy nie pojawiła się ikonka HD Voice (mam globala), ale łącząc się z osobami, które korzystają z tej funkcji (jeśli jestem w zasięgu orange) to połączenie jest wyraźnie lepsze, więc mam wrażenie, że działa hd. Źle patrzyłem (szukając na górze ekranu ikonki HD)... telefon łączy mi się z hd voice bez problemu, tyle, że info o tym wyświetla na środku ekranu obok informacji do kogo dzwonię. Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez sebastiw
Dremorapl Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 A macie włączone WoLTE? Ja po włączeniu mam cały czas HD voice.Plus w w zasięgu LTE, H+ czy 3g. Bez różnicy. Przy wyłączonym było tylko przy lte Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 A macie włączone WoLTE? Ja po włączeniu mam cały czas HD voice.Plus w w zasięgu LTE, H+ czy 3g. Bez różnicy. Przy wyłączonym było tylko przy lte Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu TapatalkaTak, na pewno dzwoniłeś w LTE
Dremorapl Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Tak, na pewno dzwoniłeś w LTE Ciemny nie jestem. Czytać potrafię. Napisałem tylko że po włączeniu HD voice działało zawsze.Przed tym nie zawsze było.Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Z Twojego postu wynika że do momentu włączenia opcji VoLTE miałeś znaczek HD tylko w przypadku połączeń w LTE
Dremorapl Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Z Twojego postu wynika że do momentu włączenia opcji VoLTE miałeś znaczek HD tylko w przypadku połączeń w LTEMogę opisać szczegółowo testowanie moich połączeń. Nie chciałem nikogo wprowadzić w błąd. Bardziej o to mi chodziło, że włączając opcję miałem hd voice wszędzie a przed włączeniem tylko w zasięgu LTE Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
sebastiw Opublikowano 28 Września 2017 Opublikowano 28 Września 2017 A macie włączone WoLTE? Ja po włączeniu mam cały czas HD voice.Plus w w zasięgu LTE, H+ czy 3g. Bez różnicy. Przy wyłączonym było tylko przy lte Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu TapatalkaNo raczej to oczywiste Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
wenazyr Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 (edytowane) Odnawiam temat. Proszę napiszcie czy na Redmi Note 4 Global 9.2.2.0 Android 7.0, Snapdragon macie w ogóle możliwość włączenia funkcji Volte czy HD Voice. U mnie po aktualizacji MIUI do 9-tki w menu Karty SIM i sieci komórkowe zniknął przełącznik volte i przy połączeniach nie wyświetla mi się w trakcie połączenia że jest HD. Jestem w T-Mobile i mam włączone Preferowane sieci LTE. Edytowane 28 Lutego 2018 przez wenazyr
akej Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Witam. Ja posiadam RN4 na MTK i po ostatniej aktualizacji do wersji MIUI 9.2.2.0 na androidzie 6.0 zniknęła funkcja włączania Volte, wydaje mi się że wcześniej była. Powiem że nigdy nie widziałem by pokazało się u mnie HD Voice, a korzystam z dwóch sieci Play i Orange. Także nie wiem od czego to zależy że jedni mają a inni nie ?
piotrekk10 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) mam RN4 kupiony tydzień temu na GB i niestety też nie mam HD Voice - brakuje przełącznika i sama jakość rozmowy jest niska (mam porównanie). Posiadam wersję 8.2.10.0 global Trochę pogrzebałem na yt i zobaczyłem, że po zmianie regionu ta opcja się pojawia - zmieniłem sobie na Indie (XD) i pojawiło się VoLTE Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez piotrekk10 Dodana istotna uwaga (imho) 1
Rekomendowane odpowiedzi