Mały11 Opublikowano 19 Listopada 2017 Opublikowano 19 Listopada 2017 LTE i LTE+ miałem do momentu 9.0.1.0 (NCAMIEI) i przyszła poprawka i straciło się LTE PLAY.30 październik jeszcze miałem ostatni raz LTE
majowy86 Opublikowano 19 Listopada 2017 Opublikowano 19 Listopada 2017 Witam. Zwracam się z prośbą do użytkowników Mi 6, którzy są u operatorów T-Mobile i Orange, aby napisali jak u nich z zasięgiem LTE. Z tego co wyczytałem, to jeden i drugi operator będzie teraz silnie rozwijał się w paśmie LTE 800 MHz. Podobno mają stawiać te nadajniki głównie na terenach wiejskich, gdzie są duże obszary, aby pokryć je zasięgiem LTE (niestety to mnie dotyczy). Pasmo 2600 MHz dotyczy głównie miast. Czy jest w ogóle sens kupić Mi 6 jeśli jestem użytkownikiem T-Mobile i jestem mieszkańcem jak wcześniej wspomniałem wsi?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Mały11 Opublikowano 19 Listopada 2017 Opublikowano 19 Listopada 2017 Problem rozwiązałem kilka razy zrobiłem reset ustawień punkty dostępu i wróciło do normy.
BarthezzVTi Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 Witam. Zwracam się z prośbą do użytkowników Mi 6, którzy są u operatorów T-Mobile i Orange, aby napisali jak u nich z zasięgiem LTE. Z tego co wyczytałem, to jeden i drugi operator będzie teraz silnie rozwijał się w paśmie LTE 800 MHz. Podobno mają stawiać te nadajniki głównie na terenach wiejskich, gdzie są duże obszary, aby pokryć je zasięgiem LTE (niestety to mnie dotyczy). Pasmo 2600 MHz dotyczy głównie miast. Czy jest w ogóle sens kupić Mi 6 jeśli jestem użytkownikiem T-Mobile i jestem mieszkańcem jak wcześniej wspomniałem wsi?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaLTE+ tak naprawdę przydaje się do ściągania dużych plików(aktualizacje z Google Play itp). Do swobodnego przeglądania internetu w zupełności wystarcza 3G. Przynajmniej dla mnie. Ja 80% czasu jadę na 3G i mi w zupełności to wystarcza. Ale jeżeli Tobie pilnie jest potrzebne LTE i mieszkasz na wiosce to niestety Mi6 może mieć z tym problem. Pasma B20 nie dołożysz.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
YmoN Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 U mnie ten sam problem. 9.0.1.0 (NCAMIEI), Virgin Mobile. Brak LTE (wcześniej działało) i do tego traci połączenie z siecią po kilka razy dziennie.
swienty13 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Mam ten sam problem (mi6 i virgin) po aktualizacji do miui9 brak LTE. Po zmianie sim na drugi slot na chwile sie pojawia 4g ale zaraz znika i zostaje 3g lub H+ Przed aktualizacją wszystko działało... Jakieś pomysły?
Alucard1989pl Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Witam, jestem w posiadaniu Xiaomi Mi6, sieć Virgin Mobile, soft MIUI 9.0.1.0 NCAMIEI i miewam od tygodnia problemy z częstym gubieniem sieci oraz brakiem LTE i LTE+, tylko mam ciagle 3G/H+. Próbowałem zmieniać ustawienia APN PLAYa i nic, czy czeka mnie full wipe? :|.
YmoN Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Zaczęłem grzebać jeszcze raz i udało mi się to naprawić poprzez manualny wybór sieci, z którą telefon ma się łączyć. Wybierając Virgin Mobile LTE lub Play LTE mam w końcu LTE Nie wiem co wybierał z automatu ale nie działało. Zobaczymy jak będzie ze zrywaniem sygnału, update dam póżniej. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez YmoN
Alucard1989pl Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 @YmoN właśnie taką samą procedurę wykonałem i wybrałem PLAY LTE. Od tego momentu mam cały czas LTE+ i ani razu nie zgubiło mi zasięgu. Ciekawe w czym tkwi problem :P. 1
YmoN Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Dnia 3.01.2018 o 13:13, YmoN napisał: Zobaczymy jak będzie ze zrywaniem sygnału, update dam póżniej. Update: Problem rozwiązany, od wczoraj LTE, LTE+ działa bez zarzutu a telefon nie traci połączenia z siecią. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...?
[email protected] Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Ten sam problem, ustawiłem te same ustawienia i wreszcie pojawia się LTE. Jednak mimo przebywania w centrum Krakowa o LTE+ nadal mogę pomarzyć. Jakie macie ustawienia APN? "internet" ? Sieć play, wybrałem Play 4G. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez [email protected]
mariuszkwapien Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Problem rozwiązałem kilka razy zrobiłem reset ustawień punkty dostępu i wróciło do normy.Cześć. Twój problem może wracać ja też jestem w Play i tutaj operator pozwalając nam na korzystanie z innych sieci nie daje możliwość korzystania z LTE w innych sieciach. Telefon czasami pozostaje w sieciach obcych i wtedy masz H+ lub 3G. Dzwoniłem do nich i coś restartowali w ustawieniach sieci aby wracał do Play bo jest w większości przypadków dostępny.Jeżeli nie masz już tego problemu czekam na podpowiedź Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
ricki Opublikowano 13 Stycznia 2018 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Drodzy koledzy mam mega problem z internetem w Mi6. Do tej pory używałem dwóch kart na pierwszym slocie karta rbm5 na której używałem netu i chodziło ok, na drugim fakt mobile (FM) do rozmów. Skończyła się promocja na net i od wczoraj używam Red bull mobile (rbm) tylko do rozmów natomiast rozmowy i net ustawiłem na FM. Na domyślnych apn nie mam ani netu ani mms, zmieniałem już nawet karty i nic nadal nie ma netu. Jakieś pomysły? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
toczas Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Czy ktoś poradził sobie z tym problemem? Sytuacja u mnie: Sieć Play, Xiaomi mi6, pakiet się nie wyczerpał, preferowany typ sieci jest ustawiony na LTE, po aktualizacji 9.0.1.0 (NCAMIEI) praktycznie nigdy automatycznie się nie przełącza na LTE, mieszkam w dużym mieście w centrum, gdy wybieram manualne wyszukiwanie sieci bez problemu mi znajduje LTE ale po jakimś czasie znika i później telefon sam wyszukuje sobie znowu H+ mimo, że w zasiegu ma LTE z bardzo dobrym łączem. Ustawienia mam standardowe do Playa, Edytowane 15 Stycznia 2018 przez toczas
lesiu81 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Cześć, u mnie po aktualizacji nie było LTE (naprawiłem) teraz jeszcze mam problem z MMS (APN wszystko ustawione jak na stronie PLUSa) nie da się wysłać a jak do mnie ktoś wysyła to mam tylko info że jest wiadomości i do kiedy jest ważna. Jakiś pomysł Tel z Miui 9.3
eML Opublikowano 27 Stycznia 2018 Opublikowano 27 Stycznia 2018 @lesiu81 a protokół APN masz na IPv4? Mam dokładnie jak to http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon Ewentualnie jak nie ruszy to weź w typ uwierzytelniania ustaw na brak.
lesiu81 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) 10 godzin temu, eML napisał: @lesiu81 a protokół APN masz na IPv4? Mam dokładnie jak to http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon Ewentualnie jak nie ruszy to weź w typ uwierzytelniania ustaw na brak. miałem ustawione dokładnie tak jak na stronie Plusa. teraz edytowałem typ uwierzytelniania na brak i również nie działa. Tworzyłeś nowy APN czy edytowałeś ten co był zrobiony? Nie wiem co jest nie tak. Tak mam ustawione: Edytowane 28 Stycznia 2018 przez lesiu81
eML Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 @lesiu81 mam ustawione tak samo jak Ty, tylko uwierzytelnianie mam na brak (mowa o MMS) i wszystko działa. Edytowałem obecne ustawienia. Swoją drogą, do MMS masz tylko jeden profil?
lesiu81 Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 17 godzin temu, eML napisał: @lesiu81 mam ustawione tak samo jak Ty, tylko uwierzytelnianie mam na brak (mowa o MMS) i wszystko działa. Edytowałem obecne ustawienia. Swoją drogą, do MMS masz tylko jeden profil? zresetowałem ustawienia APN i pomogło.
Rekomendowane odpowiedzi