Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Dzisiaj stalem sie... no wlasnie dobre pytanie czy szczesliwym czy nieszczesliwym nabywca Mi5s Plus. Nic kompletnie mi nie bylo wiadomo o zablokowanym EDL wczesniej i na internecie tez za duzo o tym nie przeczytalem - nie bylo po prostu co. 

To co przeczytalem jest dla mnie malo logiczne. Tyle szczescia mialem , ze telefon przyszedl z Globalem w wersji 8.2.2.0. 

Teraz majac globala nie moge zainstalowac china dev ani przez aktualizacje ani przez miflash, bo jest zablokowany EDL ? Co w przypadku, gdy software sam zdecyduje sie rozkraczyc? Wysylka na gwarancje? Wiadomo cos czy jest mozliwosc albo bedzie w niedalekiej przyszlosci instalacji xiaomi.eu ? bo jest tam niby duzo drobnostek kosmetycznych, ktore zwiekszaly bez dwoch zdan uzytecznosc kazdego smartfona z logiem MI. Jestem totalnie zalamany szczerze mowiac. 

Co daje odblokowanie bootloadera, jesli edl jest zablokowany ? 

Opublikowano
16 godzin temu, ManekiNeko napisał:

Teraz majac globala nie moge zainstalowac china dev ani przez aktualizacje ani przez miflash, bo jest zablokowany EDL ?

Możesz normalnie przez aktualizacje z poziomu telefonu, nie moglbys gdybys mial syfiasty rom (chociaz czasami i tam sie udaje)

Co w przypadku, gdy software sam zdecyduje sie rozkraczyc? Wysylka na gwarancje?

A czemu nie?

Wiadomo cos czy jest mozliwosc albo bedzie w niedalekiej przyszlosci instalacji xiaomi.eu ?

Zawsze jest taka mozliwosc

Co daje odblokowanie bootloadera, jesli edl jest zablokowany ? 

Mozliwosc instalacji TWRP i xiaomi.eu. EDL i bootlader to dwie rozne rzeczy. To ze masz zablokowany EDL nie znaczy ze nie odblokujesz bootladera.

• 2 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...