nerwowy Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Używacie wi-fi Direct w swoich telefonach? U mnie nie działa bezpośrednie wysyłanie obrazu do tv, muszę używać zewnętrznej aplikacji. Mi3W
0 lucas7911 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 A obsługuje bo u mnie nie ma tej opcji, albo nie mogę znaleźć, w opcjach wysyłki plików też nie ma nic o WiFi Direct, na S2 miałem osobną opcję
0 nerwowy Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Obsługuje, bo działa z imediashare z marketu. A włącza się w ustawienia -> sieci-> więcej -> wyświetlacz bezprzewodowy. Ale powinno z poziomu galerii wyświetlać na tv. Mam tak że tv widzi w ustawieniach xiaomi, w telefonie też jest sparowane, ale nie ma na liście mojego tv, nie wiem jak to na wyglądać. Może ktoś sprawić czy czasem w ikonce "transfer"jest jakieś powiązanie z wifidirect? Bo na moim romie nie ma ik.transfer. Mi3W Edytowane 12 Czerwca 2014 przez nerwowy
0 lucas7911 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Ale to są dwie różne opcję, WiFi Direct to standard przesyłu plików pomiędzy urządzeniami bezpośrednio z pominięciem np. routera, a to o czym piszesz to po przekazywanie bezprzewodowe obrazu na inny wyświetlacz. Ja mogę przesyłać pliki pomiędzy Galaxy S2 a tabletem samsunga wykorzystując do tego właśnie WiFi Direct, a na MI3 nie mam tej opcji. Jak nikt nie odpisze to potem sprawdzę czy w Transfer nie ma nic z tym, wiem że jest FTP ale o WiFi Direct nic chyba nie widziałem
0 Acid Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Ale Transfer to połączenie WiFi między dwoma telefonami z MIUI. Apka wykrywa tylko urządzenia z uruchomioną apka Transfer. Wysłane z MI3
0 lucas7911 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Aha czyli nie podłącze MI3 do S2 na stocku, więc WIFi Direct to nie jest
0 nerwowy Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2014 Czy komuś się udało połączyć mi3 z telewizorem w trybie wi-fi Direct? Na oprogramowaniu miui? Mi3W
Pytanie
nerwowy
Używacie wi-fi Direct w swoich telefonach? U mnie nie działa bezpośrednie wysyłanie obrazu do tv, muszę używać zewnętrznej aplikacji.
Mi3W
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi