Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem banalny. Mój laptop z systemem XP wykrywa po połączeniu kablem nowe urządzenie ( fona ), ale brak sterowników. Żadnej płyty CD nie ma w komplecie z fonem. Mój informatyk, który zainstalował mi miu.pl ( z powodzeniem ) stwierdził, żeby zainstalować win 7, 8 lub linuxa w laptopie :). Może jest inny sposób poza zakupem win 7 ?

Opublikowano

Informatyk dobrze radzi. XP jest już na tyle stary, ze nie radzi sobie z MTP. 

Ja próbowałem koledze na XP zainstalować też redmi 1s ale się nie udało. Stwiedziłem, żeby sobie zainstalował ubuntu bo tam podłączasz telefon i... działa. W windows 7 jest MTP więc też powinno grać.

Próbuj. Czytałem, że instalacja Windows Media Player 11 pomaga. Instalowałem też sterowniki MTP prosto ze strony MS i nie działało. Nawet instalowałem MiPhone Managera z tego napędu CD co jest w Redmi ale też nic z tego. 

Opublikowano (edytowane)

Jeśli masz wifi w domu to mogę pomóc przy połączeniu FTP, zapomnisz o kablach, a transfer też jest szybki

Edytowane przez lucas7911
Opublikowano

Lucas7911.

Wifi się jeszcze nie dorobiłem. Neta ciągnę z kabla :( Ale jeśli sterowniki pobrane od Ramireza nie pomogą, to tak jak mówi i Acid i mój informatyk- tylko win 7. A kasy brak... Wtedy kupię najtańszą skrzynkę wifi jeśli pozwolisz, skontaktuję się z Tobą.

Dzięki wielkie za pomoc. Wspaniałe forum i użytkownicy !

Opublikowano

Lucas7911.

Wifi się jeszcze nie dorobiłem. Neta ciągnę z kabla :( Ale jeśli sterowniki pobrane od Ramireza nie pomogą, to tak jak mówi i Acid i mój informatyk- tylko win 7. A kasy brak... Wtedy kupię najtańszą skrzynkę wifi jeśli pozwolisz, skontaktuję się z Tobą.

Dzięki wielkie za pomoc. Wspaniałe forum i użytkownicy !

Pewnie wystarczy Ubuntu wrzucić na pena, ale co kto lubi można kupić "najtańsza skrzynkę WiFi".

Opublikowano

Pewnie wystarczy Ubuntu wrzucić na pena, ale co kto lubi można kupić "najtańsza skrzynkę WiFi".

Ubuntu. Poczytałem trochę o ubuntu touch. I nie będę instalował. Jest to system. Mam na 1S androida i MIUI pl. Może ubuntu jest dobre, ale dla informatyka, który wie co robi a nie dla mnie, laika :)

Przestraszyło mnie nieco 1 zdanie z opisu ubuntu: It is an experimental development snapshot that can potentially brick your device.

Nie chcę aż tak experymentować.  Dziś jadę po routera za 49 pln. I to jest chyba najbardziej właściwe dla mnie rozwiązanie.

Opublikowano

Coo? Jakie ubuntu touch? Ciebie interesuje Ubuntu 14.04 LTS Desktop. Touch jest tylko eksperymentem dla telefonów. DESKTOP jest na komputery osobiste.

Wysłane z MI3

Opublikowano

Tak. Ubuntu na live CD powinien móc montować MTP.

No ale to niewygodne. Albo używasz linuxa i masz spokój albo męczysz się w XP.

Dlatego zamiast po USB najlepiej ustawić połączenie FTP - telefon ma w Menedżerze Plików serwer FTP.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...