mirrorsun Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Witam. Problem banalny. Mój laptop z systemem XP wykrywa po połączeniu kablem nowe urządzenie ( fona ), ale brak sterowników. Żadnej płyty CD nie ma w komplecie z fonem. Mój informatyk, który zainstalował mi miu.pl ( z powodzeniem ) stwierdził, żeby zainstalować win 7, 8 lub linuxa w laptopie . Może jest inny sposób poza zakupem win 7 ?
Acid Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Informatyk dobrze radzi. XP jest już na tyle stary, ze nie radzi sobie z MTP. Ja próbowałem koledze na XP zainstalować też redmi 1s ale się nie udało. Stwiedziłem, żeby sobie zainstalował ubuntu bo tam podłączasz telefon i... działa. W windows 7 jest MTP więc też powinno grać. Próbuj. Czytałem, że instalacja Windows Media Player 11 pomaga. Instalowałem też sterowniki MTP prosto ze strony MS i nie działało. Nawet instalowałem MiPhone Managera z tego napędu CD co jest w Redmi ale też nic z tego.
Ramirez Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Spróbuj te sterowniki: http://bigota.d.miui.com/tools/xiaomi_usb_driver.rar
lucas7911 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Jeśli masz wifi w domu to mogę pomóc przy połączeniu FTP, zapomnisz o kablach, a transfer też jest szybki Edytowane 12 Czerwca 2014 przez lucas7911
mirrorsun Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2014 Lucas7911. Wifi się jeszcze nie dorobiłem. Neta ciągnę z kabla Ale jeśli sterowniki pobrane od Ramireza nie pomogą, to tak jak mówi i Acid i mój informatyk- tylko win 7. A kasy brak... Wtedy kupię najtańszą skrzynkę wifi jeśli pozwolisz, skontaktuję się z Tobą. Dzięki wielkie za pomoc. Wspaniałe forum i użytkownicy !
wa2 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Lucas7911. Wifi się jeszcze nie dorobiłem. Neta ciągnę z kabla Ale jeśli sterowniki pobrane od Ramireza nie pomogą, to tak jak mówi i Acid i mój informatyk- tylko win 7. A kasy brak... Wtedy kupię najtańszą skrzynkę wifi jeśli pozwolisz, skontaktuję się z Tobą. Dzięki wielkie za pomoc. Wspaniałe forum i użytkownicy ! Pewnie wystarczy Ubuntu wrzucić na pena, ale co kto lubi można kupić "najtańsza skrzynkę WiFi".
mirrorsun Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2014 Pewnie wystarczy Ubuntu wrzucić na pena, ale co kto lubi można kupić "najtańsza skrzynkę WiFi". Ubuntu. Poczytałem trochę o ubuntu touch. I nie będę instalował. Jest to system. Mam na 1S androida i MIUI pl. Może ubuntu jest dobre, ale dla informatyka, który wie co robi a nie dla mnie, laika Przestraszyło mnie nieco 1 zdanie z opisu ubuntu: It is an experimental development snapshot that can potentially brick your device. Nie chcę aż tak experymentować. Dziś jadę po routera za 49 pln. I to jest chyba najbardziej właściwe dla mnie rozwiązanie.
Acid Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Coo? Jakie ubuntu touch? Ciebie interesuje Ubuntu 14.04 LTS Desktop. Touch jest tylko eksperymentem dla telefonów. DESKTOP jest na komputery osobiste. Wysłane z MI3
saimon Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 A Linux z płyty da radę? Trochę to niewygodne, ale koledze mogłoby pomóc s.
Acid Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Tak. Ubuntu na live CD powinien móc montować MTP. No ale to niewygodne. Albo używasz linuxa i masz spokój albo męczysz się w XP. Dlatego zamiast po USB najlepiej ustawić połączenie FTP - telefon ma w Menedżerze Plików serwer FTP.
lucas7911 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Ja tak używam z tym że telefon jest klientem a serwer mam na laptopie
Aquila Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Jeśli nie chcesz instalować Ubuntu na kompie to jak już ktoś pisał wcześniej, wrzuć go na pena z dodatkowym wolnym miejscem. Wtedy będą zapisywane ustawienia i pliki na pendrive. Tutaj masz jak można to zrobić http://m.youtube.com/watch?v=lyUejRAN-Bo# Tylko ja mam tutaj THL W200?
Rekomendowane odpowiedzi