Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam miui 7.06.22 czy 7.22.06 no z 22 czerwca br. Od jakoś dwóch dni co jakiś czas mam tak że jak klikne przycisk domowy to mam przez 3 sekundy czasem "ładowanie pulpitu". Nigdy wcześniej tak nie miałem i zaczyna mnie to drażnić. 

Opublikowano
42 minuty temu, fps napisał:

Witam. Mam miui 7.06.22 czy 7.22.06 no z 22 czerwca br. Od jakoś dwóch dni co jakiś czas mam tak że jak klikne przycisk domowy to mam przez 3 sekundy czasem "ładowanie pulpitu". Nigdy wcześniej tak nie miałem i zaczyna mnie to drażnić. 

Uruchom telefon do TWRP. W zakładce Wyczyść / WIpe, wybierz Czyszczenie zaawansowane / Advanced Vipe. Zaznacz "Cache" oraz "Dalvik / ART" i przesuń suwak aby potwierdzić. Uruchom telefon do systemu.

Opublikowano

Kilka dni było ok i znowu to samo. Ubijania wszystkie aplikacje i wczytuje od nowa pulpit. 

Opublikowano

Może wejdź w ustawienia programistyczne i zmień sobie ustawienie optymalizacji pamięci, domyślnie jest umiarkowana. Zaawansowana pewnie będzie bardziej ubijać aplikacje w tym launcher. Coś ci nie zabiera za dużo RAMu?

Opublikowano

Wyłączyłem wszystkie optymalizacje w developer settings. Przy 10 aplikacjach + dymek messenger i mam wolne około 750mb ramu. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...