Piotras214 Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) Czy też ktoś ma problem przy dual SIM z wyłączeniem 2 karty SIM ? ikona drugiej karty SIM powinna zniknąć a pokazuje że nie ma zasięgu a powinna być tylko sama ikona 1 karty SIM , drugi zrzut ekranu to po momencie zablokowania i odblokowania ekranu , karta SIM się załącza ale nie ma zasięgu , dopiero po wyłączeniu i włączeniu wszystko wraca do normy Edytowane 4 Lipca 2017 przez Piotras214
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 9 minut temu, Piotras214 napisał: Czy też ktoś ma problem przy dual SIM z wyłączeniem 2 karty SIM ? Jaki system na pokładzie?
Piotras214 Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Opublikowano 4 Lipca 2017 Pierwsza aktualizacja po zakupie 8.2.9.0
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 No to obawiam się, że przy ROMie Global nic nie zmienisz. W ROMie MIUI Polska/EU te ustawienia są rozbite. Oddzielne suwaki są dla każdej karty SIM.
Piotras214 Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) Czyli lipa trzeba czekać na poprawkę w aktualizacjach bo tylko pomaga wyłączenie i włączenie telefonu przy każdym włączeniu lub wyłączeniu karty SIM . Szkoda tylko że nie sprawdzałem tego wcześniej na poprzedniej wersji miui 8.2.1.0 o ile pamiętam . Edytowane 4 Lipca 2017 przez Piotras214
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 11 minut temu, Piotras214 napisał: Czyli lipa trzeba czekać na poprawkę w aktualizacjach bo tylko pomaga wyłączenie i włączenie telefonu przy każdym włączeniu lub wyłączeniu karty SIM . Szkoda tylko że nie sprawdzałem tego wcześniej na poprzedniej wersji miui 8.2.1.0 o ile pamiętam . Cóż stoi na przeszkodzie, żeby zainstalować polski soft...?
Piotras214 Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) Boje się że coś zepsuje a z chęcią bym przeszedł na wersję Dev bo chyba inni nie narzekają, ROM Dev jeszcze posiada jądro szybkiego ładowania i wspiera quick Charger 3.0 , pokusił bym się i zlecił bym komuś nawet za dopłatą by kto mi zmienił na Dev Edytowane 4 Lipca 2017 przez Piotras214
FromWP Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 10 minut temu, Piotras214 napisał: Boje się że coś zepsuje a z chęcią bym przeszedł na wersję Dev bo chyba inni nie narzekają, ROM Dev jeszcze posiada jądro szybkiego ładowania i wspiera quick Charger 3.0 , pokusił bym się i zlecił bym komuś nawet za dopłatą by kto mi zmienił na Dev Musisz zacząć od odblokowania bootloadera, a to najlepiej na swoim koncie samemu zrobić normalnie i oficjalnie. Tu nie ma nic do zepsucia. QC3.0 twój rom też chyba wspiera, tylko ikony nie pokazuje, oczywiście z ładowarką 3.0, nie tą którą ci dali z telefonem.
K4r0lSz Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) W Global Dev 7.6.29 masz osobne karty dla każdej karty SIM (zresztą tak masz na swoim zrzucie ekranu), wyłączenie 1 albo 2 powoduje odpowiednio zniknięcie ikony na pasku. Ja mam konfigurację Plus oraz Orange; wyłączenie Orange > znika ikonka zasięgu; włączenie > pojawia się ikonka z zasięgiem [nie trzeba wpisywać PIN]. Edytowane 5 Lipca 2017 przez K4r0lSz
mrosi Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Zaczyna dziać się spam, zatem... Poradnik: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ i działy tematyczne dotyczące ewentualnych problemów z instalacją softu - do odnalezienia na Forum. I przestrzegam przed zakładaniem kolejnych wątków, bez uprzedniego skorzystania z wyszukiwarki...
mrosi Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi