Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy też ktoś ma problem przy dual SIM z wyłączeniem 2 karty SIM ? ikona drugiej karty SIM powinna zniknąć a pokazuje że nie ma zasięgu a powinna być tylko sama ikona 1 karty SIM  , drugi zrzut ekranu to po momencie zablokowania i odblokowania ekranu , karta SIM się załącza ale nie ma zasięgu , dopiero po wyłączeniu i włączeniu wszystko wraca do normy 

Screenshot_2017-07-04-20-06-32-780_com.android.phone.png

Screenshot_2017-07-04-20-06-46-128_com.android.phone.png

Edytowane przez Piotras214
Opublikowano

No to obawiam się, że przy ROMie Global nic nie zmienisz. W ROMie MIUI Polska/EU te ustawienia są rozbite. Oddzielne suwaki są dla każdej karty SIM.

Opublikowano (edytowane)

Czyli lipa trzeba czekać na poprawkę w aktualizacjach bo tylko pomaga wyłączenie i włączenie telefonu przy każdym włączeniu lub wyłączeniu karty SIM . Szkoda tylko że nie sprawdzałem tego wcześniej na poprzedniej wersji miui 8.2.1.0 o ile pamiętam . 

Opublikowano
11 minut temu, Piotras214 napisał:

Czyli lipa trzeba czekać na poprawkę w aktualizacjach bo tylko pomaga wyłączenie i włączenie telefonu przy każdym włączeniu lub wyłączeniu karty SIM . Szkoda tylko że nie sprawdzałem tego wcześniej na poprzedniej wersji miui 8.2.1.0 o ile pamiętam . 

Cóż stoi na przeszkodzie, żeby zainstalować polski soft...?

Opublikowano (edytowane)

Boje się że coś zepsuje a z chęcią bym przeszedł na wersję Dev bo chyba inni nie narzekają, ROM Dev jeszcze posiada jądro szybkiego ładowania i wspiera quick Charger 3.0 , pokusił bym się i zlecił bym komuś nawet za dopłatą by kto mi zmienił na Dev

Opublikowano
10 minut temu, Piotras214 napisał:

Boje się że coś zepsuje a z chęcią bym przeszedł na wersję Dev bo chyba inni nie narzekają, ROM Dev jeszcze posiada jądro szybkiego ładowania i wspiera quick Charger 3.0 , pokusił bym się i zlecił bym komuś nawet za dopłatą by kto mi zmienił na Dev

Musisz zacząć od odblokowania bootloadera, a to najlepiej na swoim koncie samemu zrobić normalnie i oficjalnie. Tu nie ma nic do zepsucia. QC3.0 twój rom też chyba wspiera, tylko ikony nie pokazuje, oczywiście z ładowarką 3.0, nie tą którą ci dali z telefonem.

Opublikowano (edytowane)

W Global Dev 7.6.29 masz osobne karty dla każdej karty SIM (zresztą tak masz na swoim zrzucie ekranu), wyłączenie 1 albo 2 powoduje odpowiednio zniknięcie ikony na pasku.

Ja mam konfigurację Plus oraz Orange; wyłączenie Orange > znika ikonka zasięgu; włączenie > pojawia się ikonka z zasięgiem [nie trzeba wpisywać PIN].

Edytowane przez K4r0lSz
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...