Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na siałmi Redmi Note 3 Snapdragon mojej mamy występuje znany problem z ostrością aparatu, jest ona jakby stała i wykonuje ostre zdjęcia wyłącznie przedmiotów będących w pobliżu. Pacjent ma MIUI 8.3 by xiaomi.eu 7.5.11 (rozwojowa), wgranego w MiCenter, baseband 1.77504.1.83742.1. Dodam, że problem nie wystąpił od razu po zainstalowaniu systemu u nich, a nagle, podczas korzystania. Wcześniej, na oficjalnym MIUI global wydarzyło się (i naprawiło się automagicznie) to samo. Proszę o pomoc.received_1510896268967631.thumb.png.21e257c1f903fe13c8ee5c0afebbd3bd.pngreceived_1510896272300964.thumb.png.64ce229adc83e166bd149bc2cc7c61e1.png

Proszę o przeniesienie do Problemów technicznych

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem wczoraj identyczny problem na Redmi Pro. Wyczyściłem Dalvik Cache, zmieniłem soft na eu Stable i nic. Zainstalowałem program open camera, po tym w stockowej aplikacji było ok. Wróciłem do kopii ostatniego softu zrobionego w twrp i nadal jest ok. Tak naprawdę nie wiem co konkretnie pomogło, ale po zainstalowaniu i uruchomieniu open camera zaczął łapać ostrość.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

To normalna przypadłość telefonów Xiaomi. Obecnie tylko Mi6 nie posiada tego problemu. Żyj z tym, albo zmień telefon.

EDIT: Albo używaj ręcznej ostrości.

Edytowane przez galakty
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, mucha6630 napisał:

To było nagrywane gimbalem do stabilizacji obrazu :( Zhiyun Smooth-Q

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

A co to ma do rzeczy? Używaj ręcznego ostrzenia i tyle. AF szaleje bo chińczycy nie dbają o aparat nawet w serii Mi (dopiero Mi 6 coś ma lepszego) a o Redmi to zapomnij. Nagraj film wieczorem, piękne 15-17 FPS, pokaz slajdów jak w Power Poincie na lekcjach w gimnazjum.

• Like 2
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...