BuahahaXD Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 Cześć, mam problem z wyłączeniem transmisji danych na moim Redmi 1S. Na panelu powiadomień, w ustawieniach karty sim i w opcjach limitów transferu mam powylaczane wszystko. Mimo to play mnie kasuje za parę kB czasami jak jestem poza WiFi. Proszę o pomoc w ustawieniu blokad Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted June 6, 2014 Share Posted June 6, 2014 Niedawno kolega z forum też borykał się z problemem uciekających kilobajtów, rada jest taka zmień nazwy APN w ustawieniach sieci komórkowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
BuahahaXD Posted June 6, 2014 Author Share Posted June 6, 2014 Zmienienie nazw? Czy parametrów technicznych? A może nazwa też jest parametrem technicznym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas7911 Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 Zmiana nazw powinna wystarczyć. Np dodaj kilka liter tam gdzie masz nazwa i Apn Link to comment Share on other sites More sharing options...
BuahahaXD Posted June 7, 2014 Author Share Posted June 7, 2014 Sama zmiana nazwy punktu dostępowego nie pomogła. Pobrało mi dzisiaj 1 kB danych (byłem w zasięgu WiFi, ale nie jestem pewien czy nie był to moment kiedy przez minutę wifi przestało działać). Zmieniłem jeszcze wartość w polu APN. Za parę dni dam znać czy problem dalej się pojawia (chyba że wystąpi lada chwila). Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof798 Posted June 7, 2014 Share Posted June 7, 2014 W polu o nazwie APN, Play kazał wpisywać internet, ja dołożyłem trzy dodatkowe znaki do tego słowa i internet przestał działać przez sieć komórkową. Billing nie pokazuje ani jednego bajta, który by przepłynął przez sieć komórkową. Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts