Jaca22 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Witajcie . Zostałem posiadaczem fona Redmi 4A i ogólnie ok słuchaweczka , ale mam problemik z bluetooth i parowaniem do zestawu głośnomówiącego w nokia ck7w w samochodzie . Telefon paruje się dobrze , tylko za każdym razem gdy wsiadam do auta muszę wbijać w telefon kod parowania czyli 0000 . Jest to dość upierdliwe , w ustawieniach nic nie znalazłem , wynika z tego że telefon nie zapamiętuje kodu parowania . Czy ktoś też tak ma , czy jest na to jakieś lekarstwo ?
FromWP Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 24 minuty temu, Jaca22 napisał: Czy ktoś też tak ma , czy jest na to jakieś lekarstwo ? To raczej wina zestawu bo to on nie pamięta że telefon był sparowany. Żądanie hasła jest wysyłane przez zestaw. Nie ma w telefonie dodatkowej opcji pamiętania hasła parowania, ale zestaw powinien widnieć na liście zaoamiętanych urządzeń w ustawieniach bt. Nokia ck7w to już chyba dziesięciolatek, ma trochę archaiczne bt. Możesz spróbować resetu zestawu, jakoś to się robiło.
gutek2511 Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Od kilku dni mam problem z połączeniem z Jabra Drive. Po włączeniu w telefonie BT urządzenia parują się ale z komunikatem: Połączono (bez telefonu). Telefon mam od około 2 miesięcy i wcześniej wszystko działało jak należy. Pomocy...
pogotowieogrodnicze Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Witam! redmi 4a po włączeniu Bluetootha nie widzi żadnych urządzeń.Chciałem sparować z zestawem głośnomówiącym SFA 2.2 C2, nie widzi ani tego ani innych telefonów
FromWP Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 29 minut temu, pogotowieogrodnicze napisał: redmi 4a po włączeniu Bluetootha nie widzi żadnych urządzeń. Prawidłowo, po włączeniu bt, bt jest włączone i nic wiecej. Żeby widział trzeba wejść w ustawienia i bluetooth. Samo włączenie bt nie uruchamia znajdowania i parowania.
pogotowieogrodnicze Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 W ustawieniach mam sieci i bt po kliknięciu otwiera się bt pod spodem urządzenie widoczne pod nim nazwa urządzenia redmi pod nim dostępne urządzenia (tu jest pusto) i nie ma juz żadnej opcji
FromWP Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Jest jeszcze ikona wyszukiwania z napisem odśwież. Po kliknięciu uruchamia się widoczność i odnajdowanie aktywnych urządzeń. Urządzenie które chcesz sparować też musi mieć uruchomioną taką opcje. Powinno działać.
pogotowieogrodnicze Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 dziękuję ale muszę poczekać na syna .Zestaw głośnomówiący nie ma opcji parowania (silverCrest Bt) .Z xperiąE3 wszystko działa. Nawet widzi mój stary "złom" Alcatel One Touth
pogotowieogrodnicze Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Xperia Z3 widzi i łączy się z tym zestawem SFA 4.1 C2 Redmi4A widzi i połączy sie z Xperią natomiast kompletnie nie widzi SFA 4.1 C2 Czy może ktoś ma nr telefonu do serwisu firmy MIUI Polska Redmi4a mam dopiero 3 dzień
FromWP Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 9 godzin temu, pogotowieogrodnicze napisał: Zestaw głośnomówiący nie ma opcji parowania (silverCrest Bt) .Z xperiąE3 wszystko działa. Nawet widzi mój stary "złom" Alcatel One Touth Musi mieć, poszukaj instrukcji obsługi. Najczęściej trzeba bardzo długo (kilka, kilkanaście sekund) przytrzymać jakiś klawisz. Jak wcześniej został sparowany z xperią i Alcatelem to je widzi. Tylko właśnie tu może być problem. Takie zestawy z reguły mają ograniczoną ilość sparowanych telefonów. np 2 i następny się nie sparuje bez resetu tego zestawu.
pogotowieogrodnicze Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Super przytrzymałem i połaczył Jeszcze raz dziękuję 1
Rekomendowane odpowiedzi