Skocz do zawartości

Problem z załadowaniem systemu / nagłe wyłączenie się telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc pozostaje wg.mnie jak pisałem wyżej program MiUnlock ale musisz pamiętać swoje logowanie ,jeśli odblokowywałeś telefon.

Opublikowano
11 godzin temu, ValdeQ napisał:

Więc pozostaje wg.mnie jak pisałem wyżej program MiUnlock ale musisz pamiętać swoje logowanie ,jeśli odblokowywałeś telefon.

ale co daje ten program ?> 

Opublikowano
Dnia 26.07.2018 o 21:47, worxm napisał:

smartfona nie da sie właczyć 

Nie da się włączyć w sensie załadować systemu, czy np. wchodzi w tryb fastboot?

@ValdeQ a po co mu program do odblokowania bootladera? Myślę, że u Ciebie to był zbieg okoliczności.

Opublikowano
2 godziny temu, kamillm napisał:

Nie da się włączyć w sensie załadować systemu, czy np. wchodzi w tryb fastboot?

@ValdeQ a po co mu program do odblokowania bootladera? Myślę, że u Ciebie to był zbieg okoliczności.

nie działaja żadne przyciski  tylko jak podłaczam ładowarke swieci że ładauej

Opublikowano

@worxm no to możesz spróbować wymienić baterię i zobaczyć jak na niej będzie się zachowywał telefon, ale wydaje mi się, że to może być jakieś uszkodzenie na PCB, ale to tylko moje domysły. W pierwszej kolejności wymieniłbym baterię, skoro mówisz, że już niedomagała.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam serdecznie.

W chwili obecnej mój 4x zachowuje się dziwnie :)

Telefon jest wyłączony bo zaczął się wyłączać zaraz po odłączeniu go od ładowarki. Leżał miesiąc w jakimś serwisie gdzie się poddali. Więc stwierdziłem że jak i tak już uwalony to się pobawię. Chciałem  spróbować go Miflash potraktować ale okazuje się że jest to (chyba) niewykonalne. Otóż po podpięciu do ładowania telefon pokazuje logo MI z informacją Unlocked na dole ekranu po czym się wyłącza i znowu włącza. Wpadł w pętlę. Nie mogę odpalić TWRP. Reaguje tylko na fastboot. Mówię - ok. Skoro tak to podpinam pod kompa i jedziemy z flashem. No i właśnie niestety nic z tego. Nie mogę go podłączyć pod kompa z odpalonym fastbootem bo jak tylko odłączam ładowarkę to telefon się wyłącza. Po podpięciu go do USB w komputerze niestety telefon w ogóle nie ożywa.

Można jeszcze czegoś spróbować czy śmietnik ?

Telefon nie ma gwarancji i nawet nie wiem skąd pochodzi. Kupiłem go "na szybko" bo padł mi mój Blackberry

Opublikowano

Spróbuj pod inny port USB, bo może ten za mało prądu podaje, albo na innym kabelku, a z kablem sam miałem nabiał, dane szły ale ładować nie chciał, mało w zbroję nie narobiłem bo myślałem że port w fonie padł.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@Strus najprostsze rozwiązania są czasem najlepsze, zacząłbym od wymiany baterii, jeśli to nie pomoże i nie będzie się dało jej naładować, no to niestety obstawiam jakąs usterkę na PCB i z telefonu raczej będzie przycisk do papieru. Chyba, że chce Ci się bawić w podmianę płyty np. z jakiejś zbitej sztuki.

Opublikowano

Porty sprawdzane 3 różne.

Generalnie sprawa wyglądała tak - któregoś pięknego dnia telefon odłączyłem od ładowarki po nocnym ładowaniu. Po kilku godzinach zorientowałem się że telefon jest wyłączony. Włączył się z powrotem normalnie po czym po kilkunastu minutach znów się wyłączył. Sytuacja powtórzyła się jeszcze kilka razy aż przestał się włączać bez podpięcia ładowarki. Dodam że wyłączał się przy stanie baterii 100%.

Nie bardzo chce mi się inwestować w wymianę baterii bo telefon miał zostać i tak odsprzedany. Jak się okaże że nie ruszy to tylko wyrzucę pieniądze w błoto. Pójdzie więc jako dawca jakiś tam części za dobre whisky.

Opublikowano
  • po pierwsze  telefony na noc nie lubia byc ładowane  i byc rozładowane do 5%  i ładowane po 12-13 godzin ciezko kupic pawerbanka i nosic go z soba i ładowac telefon od 15%?

ludzie wy myslicie ze kazdy autoryzowany producent wam naprawi telefon z własnej winy ze rozładowujecie go do  konca a on pada i sie nie włącza? wiem coś o tym bo pracowałem w komisie przyjmowalem telefony na gwarancje róznych marek i 80% napraw to były z powodu telefon nie ładuje sie sie lub nie włącza się czytam te niektóre posty co piszecie o problemach z telefonami to sie az sie smieje bo to jest smieszne nie umiecie dbac o smartfony

Opublikowano
2 godziny temu, Kanio napisał:

a przypadku  kolegi wyzej to swiadczy ze on uszkodził 

Czym uszkodził? odłączając ładowarkę?

Po to są zabezpieczenia w fonie żeby nawet w fonie  przez tydzień leżącym na ładowarce nic się nie stało, jedyne co może się dziać to jakaś tam ciut szybsza degradacja akumulatora, ale nie taka że z dnia na dzień padnie akumulator ale zamiast np. 2 lata wytrzymać to wytrzyma 20 miesięcy.

Żeby przez całonocne ładowanie padł fon, to trza mieć niefarta że po prostu puścił jakiś niepełnosprawny element. Od 20 lat trochę fonów się naużywałem i nie miałem przypadku aby po całonocnym ładowaniu jakikolwiek padł, a najczęściej właśnie na noc podpinane były telefony, i nawet starej walizkowej Nokii szlag przez to nie trafił.

A tu skoro został wykluczony problem z podawaniem zasilania, to pozostaje uszkodzenie samego fona, ale czy zbiegiem okoliczności baterię szlag trafił ( bo po prostu czas na nią przyszedł) , czy taśmę, czy jakiś element na PCB, to tego się nie da wywnioskować bez otwarcia fona, może tylko wystarczy poprawić wpięcie baterii do płyty i zaskoczy.

Opublikowano

mi tez sie zdarzy ze czasem na noc podłoczam ale nigdy nie miałem takiego przypadku ani razu przez lata co bralem telefon ani raz na serwis nie trafił

w rodzinie raz sie taki problem zdarzył bratu ale ladowal telefon w nocy i byla burza i prawdopodobnie spalila sie płyta głowna poprzez błyskawice na telefon i telefon padł i na gwarancji  napisali ze z winy własnej

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dziś bez przyczyny wyłączył mi się telefon jak było 12% baterii i potem nie mogłem go włączyć a jak podłączam pod ladowarke to nie swieći się nawet dioda. Proszę o pomoc 

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...