djim Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Witajcie, Dziś po aktualizacji do nowego softu mi5s plus po zainstalowaniu softu z miuipolska ( jak co piątek aktualizuje telefon) telefon ładnie zainstalował soft. Restart telefonu i czarny ekran z napisem MI mi.com a na samym dole Unlocked i tak już godzinę wisi. Macie jakiś pomysł jak go przywrócić do żywych ?. Pozdrawiam djim
galakty Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 TWRP i sflaszuj jeszcze raz, nic nie wipuj i daj mu się włączyć.
djim Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) Problem w tym że nie chce przejść do TWRP chyba że ja coś źle robię ? Tylko mogę przejść do naprawy Po wielu próbach odpalił TWRP, jednak po wybraniu softu nie chce zainstalować. Po wgraniu do pamięci wewnętrznej pliku zip też pisze niepowodzenie ZIP Edytowane 16 Czerwca 2017 przez djim
djim Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2017 instalacja boot z rozpakowanej aktualizacji> potem instalacja pliku zip i wtedy nie pokazuje błędu. Czekamy jak instaluje aktualizacje po czym pisze dalej unlocked czekam nic nie robimy> telefon znów się restartuje pokazuje się mi.com android i wszystko wraca do normy. Może komuś się przyda 1
boroch Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 instalacja boot z rozpakowanej aktualizacji> potem instalacja pliku zip i wtedy nie pokazuje błędu. Czekamy jak instaluje aktualizacje po czym pisze dalej unlocked czekam nic nie robimy> telefon znów się restartuje pokazuje się mi.com android i wszystko wraca do normy. Może komuś się przyda Co to znaczy "instalacja boot"? Mógłbyś opisać krok po kroku co robiłeś? Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
djim Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2017 Dnia 16.06.2017 o 12:24, boroch napisał: Co to znaczy "instalacja boot"? Mógłbyś opisać krok po kroku co robiłeś? Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Z aktualizacji z strony mpolska rozpakowałem pliki zip. Plik zip w twrp skopiowałem. Potem dałem aktualizacje z zip
piciu256 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Podłączam się do narzekania na ta aktualizację- u mnie co prawda system się włącza, ale po aktualizacji przestał działać czytnik linii papilarnych, do tego co chwila wyskakuje błąd "nieprawidłowe ID urządzenia" a jeszcze ciekawszym problemem jest fakt że jest zasięg, ale tylko na 1szym slocie kart sim (w 2gim wogóle karty nie rejestruje) a w ustawieniach pisze że karty brak więc nie można aktywować internetu, dodatkowo wszystkie aplikacje jakoś wolno się ładują. Dodam że mój telefon to Mi5s prime, są to losowe przypadki czy raczej wszyscy napotkali takie problemy?
Rekomendowane odpowiedzi