Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po włożeniu karty z play jako Sim1 jest ok. Gdy wkładam drugą kartę Sim2 z T-mobile czyta te dwie karty przez chwilę ,parę sekund pojawia się zasięg i nagle pojawia się komunikat "proces android.phone został zatrzymany" ( widać to na załączonych fotkach) zasięg znika,nie wykrywa kart obydwu,po czym po paru sekundach znowu wykrywa obie karty i po paru sekundach znikają .i tak w kółko ciągle. Co ciekawe po włożeniu tej karty z T-mobile jako jednej solo dzieje się tak samo wykrywa ją przez parę sekund a pożniej znika. Kontakty z karty Play pojawiają się a z T-mobile nie pojawiają na telefonie. Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co robić.Czy mam coś zmienić w ustawieniach,oddać telefon na gwarancji czy oddać go całkowicie( kupiłem go 13.6.2017) Zaznaczę że te obywie karty Sim dobrze działają na innych urządzeniach.Kupiłem ten telefon specjalnie do 2 kart sim a tu takie rozczarowanie. Dziękuję z góry

DSC_0439.JPG

DSC_0438.JPG

DSC_0437.JPG

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich. Mam Redmi 4a, Android wersja 6.0.1 MMB29M, MIUI Version MIUI Global 8.5 Stabe 8.5.10 (MCCMIED). W sieci play wszystko było ok i jest nadal ok. Nastomiast przeniosłem numer do T-mobile i mam problemy ze skaczącym zasięgiem i internetem. Praktycznie nie da się funkcjonować,bo przerywa rozmowy, ucina internet, gubi zasięg i nie można do mnie się dodzwonić. Ustawiałem już ręcznie APN z T-mobile, robiłem wszystko tak jak na tym filmie:

Zrobiłem reebota, zaktualizowałem softa, zmieniłem kartę 3krotnie. To również zrobiłem: "

A aktywowałeś ją? Po włączeniu telefonu z nową karta jest wysyłany jakiś bezpłatny SMS aktywujacy.Wyłącz programowo tę kartę, przełącz język na ENG i włącz karte z powrotem. SMS zostanie wysłany, karta aktywowana, zmieniasz jezyk na PL i po kłopocie.

Ja u siebie mam dwie karty, obie w T-mobile i przy obu miałem taki sam problem, rozwiązanie powyżej."

Czy ktoś ma ten telefon w sieci T-mobile i działa mu poprawnie? Ktoś pomoże,bo już mi ręce opadają. Szkoda zmieniać numer, albo sprzedawać telefon,bo mam go od miecha i poza przeniesieniem do T-mobile narzekać na niego nie mogę...

Opublikowano

Zmień soft na global dev lub miuipolska 

Trzeba eksperymentować i ewentualnie jak na innym sofcie będzie działać ale ci do gustu nie przypadnie to na global stable podmień modem(z działającego)

Chyba że ktoś na en miui inny sposób ktoś wynalazł może poszukaj coś znajdziesz.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Damianolo napisał:

To mifleshem umiesz się posługiwać ale chyba tam nie ma latest global dev redmi 4a

To spróbuj tak(wszystko się wykasuje)

http://en.miui.com/download-319.html

Pobierasz global developer ostatni wrzucasz na telefon wchodzisz w apk aktualizacjie klikasz na 3 kropiki po prawej wybierz aktualizuj z pliku zip wybierz soft.

Przed naładuj telefon do 100% z pół godziny będzie się może uruchomiłał po instalacji 

Jakby nie wstał zbyt długo to najwyżej mifleshem ten sam co wcześniej wygrywasz.

Druga opcja To prośba o odblokowanie bootloadera i wgranie miuipolska.

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

Już wysyłałem prośbę o odblokowanie bootla i zostało to uczynione. Nie rozumiem "wgranie miupolska". Czyli co, piszę do nich prośbę o wgranie miupolska na mój telefon przez nich czy gdzieś to znajdę do ściągnięcia? To co napisałeś wyżej robiłem już (edycja mojego postu).

Opublikowano
Przed chwilą, Damianolo napisał:

Już wysyłałem prośbę o odblokowanie bootla i zostało to uczynione. Nie rozumiem "wgranie miupolska". Czyli co, piszę do nich prośbę o wgranie miupolska na mój telefon przez nich czy gdzieś to znajdę do ściągnięcia? To co napisałeś wyżej robiłem już (edycja mojego postu).

Nie. Jeśli masz już zgodę Xiaomi, to odblokowujesz bootloader i wgrywasz MIUI Polska. Tu masz poradnik:

https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

i poradniki na Forum:

https://miuipolska.pl/forum/forum/15-tutoriale/

Poczytaj je, najlepiej kilka razy, i zabierz się do pracy. Powodzenia! ;)

Opublikowano

Wgrałem MIUI Polska ale niestety poprawy przez ostatnią godzinę nie zauważam...czyżby ten model miał jakiś problem z ich pasmem czy jak? W PLAY jest ok .a u nich dramat. 

Opublikowano
34 minuty temu, Damianolo napisał:

Może masz słaby zasięg T-Mobile lub jesteś w pobliżu kilku nadajników i telefon wariuje ustawienie na sztywno sieci T-Mobile 3g próbowałeś?

Na 2g nie mówi bo to wkońcu smartfon to by było bezsensu.

Sam problemu doświadczyłem z kartą redbullmobile na rn3 pro se ale najlepsze jest to że na play działało idealnie parodia.

rozwiązałem problem na LineageOS i flesh modemu z któregoś dawnieszego global dev ale ile softów pobrałem zanim jako tako to naprawiłem to szkoda gadać.

Ale jakoś na niektórych xiaomi można zauważyć że niektóre osoby mają problemy z połączeniami i jakością na różnych modelach ciekawe od czego to zależy.(bardzo rzadko się zdarza)

Opublikowano

Ustawiałem na 3g i ten zasięg wtedy ciut lepiej działał ale nie jest to XXI wiek...a mieszkam w 60tys. miejscowości gdzie nie było problemów z zasięgiem i teraz mam ponownie kartę PLAY i śmiga idealnie. Cóż podziękuję im za usługę i przeproszę PLAYa. Szkoda mi zmieniać telefon, bo jest nowy i w funkcjonowaniu mi odpowiada. 

Opublikowano
16 godzin temu, Damianolo napisał:

Czy ktoś ma ten telefon w sieci T-mobile i działa mu poprawnie? Ktoś pomoże,bo już mi ręce opadają. Szkoda zmieniać numer, albo sprzedawać telefon,bo mam go od miecha i poza przeniesieniem do T-mobile narzekać na niego nie mogę...

Przeniosłem kilka dni temu numer z Orange do T-Mobile i wszystko działa bardzo dobrze na Redmi 4A (Wersja International, Xiaomi.eu - 7.6.10). Żadnych problemów, no może poza faktem, że na infolinii musiałem włączyć LTE -.-

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...