majsterPsuja Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Witam. Tel mam od nie dawna i pomimo licznych prob nie potrafie zrobic aby dzialaly powiadomienia dzwiekowe przyjscia SMS. Dodatkowo mam pytanie zwiazane z dzwiekiem blokowania/odblokowania ekranu, czy jest on na stale powiazany z glosnoscia dzwieku dzwonka?
mgcompany Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) A jaki masz problem z dzwonkiem od SMSów? Ustawienia -> Dźwięk i wibracje -> Otrzymano SMS, u mnie działa normalnie. Dźwięk blokady jest połączony z głośnością dzwonka i możesz jedynie wyłączyć ten dźwięk w ustawieniach. Edytowane 12 Czerwca 2017 przez mgcompany
majsterPsuja Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2017 Probowalem na rozne sposoby, zmienialem dzwonki sms, wylaczylem wibracje, uruchamialem tel ponownie i nadal nie dziala jest tylko dzwiek dostarczenia wiadomosci i lekka wibracja. Dodam ze uzywam dwoch kart sim ale nie wiem czy to cos zmienia.
mrosi Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 12 godzin temu, majsterPsuja napisał: Probowalem na rozne sposoby, zmienialem dzwonki sms, wylaczylem wibracje, uruchamialem tel ponownie i nadal nie dziala jest tylko dzwiek dostarczenia wiadomosci i lekka wibracja. Dodam ze uzywam dwoch kart sim ale nie wiem czy to cos zmienia. Ustawienia -> Aplikacje -> Zainstalowane -> SMS -> "Pokazuj powiadomienia" Sprawdź, czy masz włączone suwaki odpowiadające za poszczególne powiadomienia i ich tryby.
majsterPsuja Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2017 Mam załączone wszystkie opcje. Zastanawiam sie nad przywróceniem ustawien fabrycznych lecz nie wiem czy to pomoże.
mrosi Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Przed chwilą, majsterPsuja napisał: Mam załączone wszystkie opcje. Zastanawiam sie nad przywróceniem ustawien fabrycznych lecz nie wiem czy to pomoże. Przede wszystkim, jaki masz soft?
Maucin Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Od stycznia nie miałem dźwięków powiadomień SMS (tylko wibracja i dioda powiadomień) , dopiero po przeczytaniu tego wątku udało mi się to naprawić . Podziałało dopiero : Ustawienia>Zainstalowane aplikacje>SMS>Uprawnienia Aplikacji i zaznaczyłem tu wszystko oprócz Aparat. Powrót do pokazuj powiadomienia i tam odznaczyłem i zaznaczyłem Dźwięk. W końcu po takim czasie męczarni dźwięki SMS zaczęły działać.
majsterPsuja Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2017 Maucin zrobilem dokladnie tak jak radziles i dziala. Wielkie dzieki za pomoc.
zielu Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 ROM: miui global 8.5.4 jak ustawię dzwonek powiadomienia na jakiś własny to telefon nie odtwarza żadnego powiadomienia, jak później przestawię dźwięk na jakiś systemowy to nadal nic nie odtwarza, dopiero zresetowanie ustawień aplikacji pomaga na przywrócenie jakiegokolwiek dźwięku powiadomienia. da się to jakiś naprawić czy jedyne wyjście to zmiana softu?
majdan12 Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 @zielu Aktualizacja do MIUI 9 - Android 7 może coś pomoże.
Rekomendowane odpowiedzi