tomac Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Witam, Chcę kupić Xiaomi Redmi Note 4 w sklepie Sferis - zależy mi na fakturze Vat oraz grawancji. Czym różnią się poniższe modele:Smartfon Xiaomi Redmi Note 4 Pro 32GB Dual Sim Gray - RedmiNote4Pro_GraySmartfon Xiaomi Redmi Note 4 Dual Sim 32GB Czarny - 46xiaomiNote4-32blk Wydaje mi się, że w opisie pierwszego jest błąd. Czy nie powinien pracować na Xelio X20? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PurpleHaze Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Kolorem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 KamQiX Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 (edited) Witam. Aktualnie posiadam Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16GB. Jestem z niego bardzo zadowolony, głównie z płynnego działania i wykonania. Natomiast przez mój błąd trochę mi się ostatnio porysował, a jako że lubię posiadać ładny, w idealnym stanie smartfon postanowiłem go sprzedać i zakupić nowy. Wybór raczej padł na Xiaomi Redmi Note 4 w wersji 3/32GB. Natomiast smartfon jest dostępny w kilku wersjach i w różnych sklepach. Stąd kilka pytań: Gdzie najlepiej kupić ten telefon? Najtańszą ofertę znalazłem na Banggood. Dobry sklep? Z podatkiem to wiem loteria, ale są raczej większe szanse że go nie zapłacę czy zapłacę? Jaką wersję wybrać? Redmi Note 4 ze Snapdragonem czy MTK? Słyszałem, że MTK jest trochę lepszy jeśli chodzi o wydajność, natomiast jego wadą jest gorsza dostępność aktualizacji? Takie coś przynajmniej gdzieś wyczytałem, że MediaTeki nie są tak wspierane w kwestii aktualizacji. Jeśli Banggood to dobry sklep to który sposób wysyłki wybrać by była największa szansa na ominięcie VAT? Z tego co wiem Redmi Note 3 Pro jest minimalnie szybszy od Redmi Note 4, ale czy przesiadając się z wersji 2/16 (Note 3 Pro) na wersję 3/32 (Note 4) odczuję tą różnicę? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Edited June 26, 2017 by KamQiX Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 exwindows Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Prawie rok na forum i takie pytania?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 KamQiX Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 A co w tym dziwnego? Telefon cały czas mi działał, więc nie potrzebowałem żadnej pomocy i nie interesowałem co tam nowego w świecie Xiaomi, więc i tutaj nie bywałem zbyt często, albo nawet prawie wcale. Konto założyłem prawie rok temu gdy kupowałem Redmi Note 3 Pro, a kupowałem od MiSpot z Allegro, więc nie jestem obeznany jak to wygląda gdy kupuje się z Banggoodów czy innych Ibuygouów Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 exwindows Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Masz zablokowaną wyszukiwarkę na tym forumWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 KamQiX Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Nie, ale jakoś nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na np. pytanie czy MTK nie ma tylu najnowszy aktualizacji co SD w Redmi Note 4. Podobnie jak nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na piąte pytanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 exwindows Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Nie, ale jakoś nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na np. pytanie czy MTK nie ma tylu najnowszy aktualizacji co SD w Redmi Note 4. Podobnie jak nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na piąte pytanie.Zastanów się co jest dla ciebie priorytetem przy wyborze telefonu i będziesz miał odpowiedź Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcin19883 Posted June 26, 2017 Share Posted June 26, 2017 Ja zakupiłem redmi note 4 pro od Mispot. Po dłuższym zastanowieniu miałem dylemat kupić redmi 3 note używany czy redmi 4 note nowy. Wybrałem jednak nowszy telefon i bardziej energooszczedny. W porównaniu do mojego redmi 2 pro, to telefon jest dużo szybszy, więc wydajność na wysokim poziomie. A co do pytania o MTK vs SD to aktualizacje wychodzą podobnie, ale na MTK zostaniesz z androidem, który był na początku, nie ma aktualizacji do nowszej wersji z powodu płatnych sterowników itp. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
tomac
Witam,
Chcę kupić Xiaomi Redmi Note 4 w sklepie Sferis - zależy mi na fakturze Vat oraz grawancji.
Czym różnią się poniższe modele:
Smartfon Xiaomi Redmi Note 4 Pro 32GB Dual Sim Gray - RedmiNote4Pro_Gray
Smartfon Xiaomi Redmi Note 4 Dual Sim 32GB Czarny - 46xiaomiNote4-32blk
Wydaje mi się, że w opisie pierwszego jest błąd. Czy nie powinien pracować na Xelio X20?
Pozdrawiam
8 answers to this question
Recommended Posts