Jump to content
  • 0

Xiaomi Redmi Note 4 / Note 4 Pro

tomac

Question

Witam,

Chcę kupić Xiaomi Redmi Note 4 w sklepie Sferis - zależy mi na fakturze Vat oraz grawancji.

Czym różnią się poniższe modele:
Smartfon Xiaomi Redmi Note 4 Pro 32GB Dual Sim Gray - RedmiNote4Pro_Gray
Smartfon Xiaomi Redmi Note 4 Dual Sim 32GB Czarny - 46xiaomiNote4-32blk

Wydaje mi się, że w opisie pierwszego jest błąd. Czy nie powinien pracować na Xelio X20?

Pozdrawiam

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Witam. 

Aktualnie posiadam Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16GB. Jestem z niego bardzo zadowolony, głównie z płynnego działania i wykonania. Natomiast przez mój błąd trochę mi się ostatnio porysował, a jako że lubię posiadać ładny, w idealnym stanie smartfon postanowiłem go sprzedać i zakupić nowy.

Wybór raczej padł na Xiaomi Redmi Note 4 w wersji 3/32GB. Natomiast smartfon jest dostępny w kilku wersjach i w różnych sklepach. Stąd kilka pytań:

1. Gdzie najlepiej kupić ten telefon? Najtańszą ofertę znalazłem na Banggood. Dobry sklep?
  2. Z podatkiem to wiem loteria, ale są raczej większe szanse że go nie zapłacę czy zapłacę?
  3. Jaką wersję wybrać? Redmi Note 4 ze Snapdragonem czy MTK? Słyszałem, że MTK jest trochę lepszy jeśli chodzi o wydajność, natomiast jego wadą jest gorsza dostępność aktualizacji? Takie coś przynajmniej gdzieś wyczytałem, że MediaTeki nie są tak wspierane w kwestii aktualizacji.
  4. Jeśli Banggood to dobry sklep to który sposób wysyłki wybrać by była największa szansa na ominięcie VAT?
  5. Z tego co wiem Redmi Note 3 Pro jest minimalnie szybszy od Redmi Note 4, ale czy przesiadając się z wersji 2/16 (Note 3 Pro) na wersję 3/32 (Note 4) odczuję tą różnicę?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Edited by KamQiX

• 0

A co w tym dziwnego? Telefon cały czas mi działał, więc nie potrzebowałem żadnej pomocy i nie interesowałem co tam nowego w świecie Xiaomi, więc i tutaj nie bywałem zbyt często, albo nawet prawie wcale. Konto założyłem prawie rok temu gdy kupowałem Redmi Note 3 Pro, a kupowałem od MiSpot z Allegro, więc nie jestem obeznany jak to wygląda gdy kupuje się z Banggoodów czy innych Ibuygouów :) 

• 0
Nie, ale jakoś nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na np. pytanie czy MTK nie ma tylu najnowszy aktualizacji co SD w Redmi Note 4. Podobnie jak nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na piąte pytanie.

Zastanów się co jest dla ciebie priorytetem przy wyborze telefonu i będziesz miał odpowiedź

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• 0

Ja zakupiłem redmi note 4 pro od Mispot. Po dłuższym zastanowieniu miałem dylemat kupić redmi 3 note używany czy redmi 4 note nowy. Wybrałem jednak nowszy telefon i bardziej energooszczedny. W porównaniu do mojego redmi 2 pro, to telefon jest dużo szybszy, więc wydajność na wysokim poziomie. 

A co do pytania o MTK vs SD to aktualizacje wychodzą podobnie, ale na MTK zostaniesz z androidem, który był na początku, nie ma aktualizacji do nowszej wersji z powodu płatnych sterowników itp.

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...