Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj podczas uzytkowania telefonu nagle zauwazylem, ze klawisze funkcyjne dzialaja jakos "inaczej". Klawisz home nie kieruje do ekranu glownego, nie da sie wlaczyc ostatnio otwartych aplikacji, potem telefon rozladowal sie a po ponownym wlaczeniu moj kod blokady zniknal, nie mam zasiegu i mozliwosci wpisaniu pinu, nie mam mozliwosci wejscia do ustawien, cala reszta dziala normalnie, poza tymi klawiszami funkcyjnymi, co moze byc przyczyna?

Opublikowano

Ciekawy przypadek. I dziwny. Klawisze funkcyjne najczęściej przestawały działać całkowicie i często było to uszkodzenie nie do naprawy bez ich wymiany (w praktyce raczej całego panelu z ekranem). Brak zasięgu sugeruje problemy z modemem od telefonu.

Żeby wykluczyć usterkę fizyczną, to najlepiej wpierw zrobić aktualizacje softu, która pewnie nic nie da, więc od razu lepiej zrobić całkowity format wszystkiego przez MiFlash (instrukcję znajdziesz w dziale z tutorialami). Jeśli to nie pomoże, to trzeba będzie szukać dalej.

Opublikowano

Aktualizacja stanu, nie mam powiadomień, po kilkukrotnym resecie mam zasięg, dalej nie mogę wejść w ustawienia i wrócić klawiszem home, dodatkowo pojawiły się wibracje przy dotyku, czy ma to coś wspólnego z funkcją ograniczonego dostępu?

Edit: zasięgu nie mam bo po włączeniu telefonu nie mam możliwości wpisania pinu, kod blokady pojawia się raz na 20 włączen telefonu wtedy kiedy i pin, 2 dni temu antywirus zablokował mi "miui sdk" ale problem pojawił się dopiero wczoraj? Miał ktoś podobna sytuacje? Liczę że format bedzie ostatecznością bo szczerze moja wiedza na temat miui jest słaba 

Opublikowano

Jeśli nie możesz nic zrobić, to spróbuj to co napisałem Ci wcześniej. Bez menu ustawień pewnie nic nie zrobisz. Jeśli nie możesz dojść do antywirusa i spróbować odblokować miui sdk, to nie dowiesz się czy to jest problem. Jeśli możesz, to najlepiej zrobić update systemu z recovery, jeśli nie to MiFlash, wpierw bez usuwania danych, może uda się uruchomić system. Poczytaj o wgrywaniu systemu, o MiFlash i jak wszystko zrobić, no i próbuj.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...